USD 34,22
EUR 37,48
ALTIN 2.869,24
BIST100 9.132
Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 21

Yaz aylarında oyuncular Stardew Valley’deki en kârlı mahsullerden bazılarını ekebilirler. Öncelikle, Bahar aylarında ekilen Kahve Çekirdekleri toplanmaya devam eder. Bunun dışında Mısır, Şerbetçi Otu, Biber ve Yaban Mersini gibi ürünler mükemmeldir, çünkü bu mahsuller oldukça fazla ürün verir ve sezon dışı olana kadar üretime devam ederler. Mısır özellikle harikadır, çünkü Sonbahar boyunca da hasat vermeye devam eder. Ayrıca Yıldız Meyvesi, oyundaki en pahalı mahsullerden biridir.

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 22

Yaz mevsimi ayrıca toplanabilir ürünler açısından da harika bir sezondur. Oyuncular, Pelican Kasabası çevresinde Üzüm, Baharatlı Meyve ve Tatlı Bezelye toplayabilirler. Üzüm özellikle harikadır, çünkü çiftçiler bu meyveden şarap yapabilir. Diğer yandan Tatlı Bezelye, köylüler için harika bir hediye seçeneğidir çünkü çoğu köylü bu hediyeyi sever. Yaz mevsiminde oyuncuların elde edebileceği sıradan balıklara ek olarak, plajdan da yalnızca bu mevsimde toplanabilen Gökkuşağı Kabukları vardır. Yaz mevsiminde yakalanabilecek balıklar arasında Gökkuşağı Alabalığı, Ahtapot, Dorado ve Kızıl Balık (bunların son ikisi efsanevi balıklardan bazılarıdır) bulunur, bu nedenle oyuncular buna göre plan yapmalıdır.

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 23

Stardew Valley’de Sonbahar: Renkli ve Canlı Bir Mevsim
Bu Mevsim Gerçek Bir Köy Hayatı Keyfi Sunuyor

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 24

Sonbahar, Stardew Valley’e birçok değişiklik getirir. Pelican Kasabasının her köşesi turuncu ve kırmızı tonlarına bürünür, çünkü çoğu ağacın yaprakları yere düşer. Çimenler de bitkiler yaşam döngülerini tamamlarken açık kahverengi bir hal alır. Rüzgar akçaağaç yapraklarını taşır ve müzik sakin ve dinlendiricidir. Bu özellikler, Sonbahar’ı köy hayatı tutkunları için en iyi mevsim yapar.