USD 34,24
EUR 37,58
ALTIN 2.884,65
BIST100 8.931
Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 17

Gerçek hayatta olduğu gibi, Bahar mevsiminden sonra Yaz gelir. Bu mevsim estetik olarak Bahar'dan çok farklı değildir. Günler hala parlak geçer, çimenler hâlâ yeşildir (biraz daha sarıya çalmış olsa da), ve kiraz çiçekleri yerini kelebeklere bırakır. Yaz mevsiminde Kütüphanenin önünde bir Dondurma standı açılır ve genellikle Alex bu standı işletir. Dahası, Yaz 3'te meydana gelen bir deprem, kaplıca alanını açar.

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 18

Yaz aylarında üç festival vardır: Luau, Alabalık Yarışması ve Ay Işığı Denizanası Dansı. Yaz 11'de Luau, Pelican Kasabası halkının bir araya gelip ortak bir çorba yaptığı Plaj’da düzenlenir. Ay Işığı Denizanası Dansı ise Yaz 28 gecesi gerçekleşir. Bu etkinlik, çiftçinin Pelican Kasabası topluluğuyla birlikte denizanası göçünü izlediği muhteşem bir andır. Bunun yanı sıra, oyuncular Yaz 12'den 14'e kadar plajdan birçok eşya toplayabilirler.

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 19

Alabalık Yarışması, 1.6 güncellemesiyle oyuna eklenmiştir ve Yaz 20 ile 21 tarihlerinde gerçekleşir. Bu yarışma, oyuncuların benzersiz ödüller kazanması ve balıkçılık becerilerini geliştirmesi için harika bir fırsattır. 1.6 güncellemesi ayrıca Stardew Valley’e Yaz aylarında yalnızca bir kez gerçekleşen yeni bir etkinlik daha ekledi: Yeşil Yağmur. Yeşil Yağmur etkinliği sırasında ağaçlar yosunla kaplanır ve bu yosun, çiftçilerin Gübre, Yosun Çorbası ve Kutsama Heykeli yapmak için kullanabileceği yeni bir kaynak olarak eklenmiştir.

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 20

Yaz: Çiftçiler Bol Ürün Veren Mahsuller Ekebilir
Çiftçiler Bu Mevsimde Benzersiz Eşyalar Toplayabilirler