USD 34,27
EUR 37,58
ALTIN 2.878,67
BIST100 9.044
Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 15

Oyuncular ayrıca Bahar tohumlarını da ekebilirler, bu tohumlar mevsim boyunca toplanabilen dört bitkiyi içerir: Yabani Turp, Nergis, Pırasa ve Karahindiba. Bahar Tohumları oluşturmak için oyuncuların bu dört bitkiyi toplaması ve zanaat masasında bu ürünleri bir araya getirmesi gerekir. Bahar aylarında gölde, nehirde ve okyanusta birçok balık yakalanabilir. Çoğu diğer mevsimlerde de yakalanabilir, ancak bu mevsimde yalnızca Efsane Balığı (Legend) adında özel bir balık yakalanabilir. Bu balık, Dağ Gölü’nde bulunur ve seviye 10 balıkçılık yeteneği gerektirir.

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 16

Yaz: Plajda Zaman Geçirme Mevsimi
Çiftçiler Mevsime Özgü Mahsuller Ekip Biçebilir

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 17

Gerçek hayatta olduğu gibi, Bahar mevsiminden sonra Yaz gelir. Bu mevsim estetik olarak Bahar'dan çok farklı değildir. Günler hala parlak geçer, çimenler hâlâ yeşildir (biraz daha sarıya çalmış olsa da), ve kiraz çiçekleri yerini kelebeklere bırakır. Yaz mevsiminde Kütüphanenin önünde bir Dondurma standı açılır ve genellikle Alex bu standı işletir. Dahası, Yaz 3'te meydana gelen bir deprem, kaplıca alanını açar.

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 18

Yaz aylarında üç festival vardır: Luau, Alabalık Yarışması ve Ay Işığı Denizanası Dansı. Yaz 11'de Luau, Pelican Kasabası halkının bir araya gelip ortak bir çorba yaptığı Plaj’da düzenlenir. Ay Işığı Denizanası Dansı ise Yaz 28 gecesi gerçekleşir. Bu etkinlik, çiftçinin Pelican Kasabası topluluğuyla birlikte denizanası göçünü izlediği muhteşem bir andır. Bunun yanı sıra, oyuncular Yaz 12'den 14'e kadar plajdan birçok eşya toplayabilirler.