USD 34,27
EUR 37,62
ALTIN 2.888,88
BIST100 9.045
Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 12

Bahar: Çiftçiler Çeşitli Mahsuller Ekip Biçebilir
Bahar, Çoğu Ekinin Dikildiği Zamandır

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 13

Oyuncuların Bahar ayında para kazanmak için ekip biçebileceği geniş bir ürün yelpazesi vardır. Pierre’in Dükkanındaki en ucuz tohumlar 20g’a satılan Şalgam ve Lale tohumlarıdır. Bu ikisinden en kârlı olanı Şalgam’dır, çünkü en az 35g karşılığında satılabilir ve yalnızca dört günde hasat edilir. Şalgam, oyunun başında hızlı para kazanmak için harika bir yoldur.

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 14

Ancak Bahar aylarında oyuncuların yapabileceği en iyi yatırım Kahve Çekirdekleridir. Kahve Çekirdeklerini elde etmenin en kolay yolu, Madenlerdeki Toz Perilerini öldürmektir. Sadece bir çekirdek ile oyuncular, onlarca Kahve Çekirdeği elde etmeye başlayabilirler. Ayrıca bu bitki, yaz mevsimine kadar hasat edilebilen tek Bahar mahsulüdür, bu da onu oldukça uygun fiyatlı yapar. Oyuncular ayrıca 100g karşılığında Yumurta Festivali'nden Çilek tohumları satın alabilirler ve bu da Bahar boyunca sürekli kâr sağlayan bir yatırım olacaktır.

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 15

Oyuncular ayrıca Bahar tohumlarını da ekebilirler, bu tohumlar mevsim boyunca toplanabilen dört bitkiyi içerir: Yabani Turp, Nergis, Pırasa ve Karahindiba. Bahar Tohumları oluşturmak için oyuncuların bu dört bitkiyi toplaması ve zanaat masasında bu ürünleri bir araya getirmesi gerekir. Bahar aylarında gölde, nehirde ve okyanusta birçok balık yakalanabilir. Çoğu diğer mevsimlerde de yakalanabilir, ancak bu mevsimde yalnızca Efsane Balığı (Legend) adında özel bir balık yakalanabilir. Bu balık, Dağ Gölü’nde bulunur ve seviye 10 balıkçılık yeteneği gerektirir.