USD 34,24
EUR 37,62
ALTIN 2.887,02
BIST100 9.045
Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 11

Bahar aylarında üç çok önemli festival düzenlenir ve bunlardan ikisi mevsimin ruhuyla yakından ilgilidir. Bahar 13'te, Pelican Kasabası Paskalya’ya benzer bir etkinlik olan Yumurta Festivali'ne ev sahipliği yapar. Bu etkinlikte bir yumurta avı düzenlenir ve oyuncular bir Hasır Şapka veya daha sonra Belediye Başkanı Lewis'in ödül makinesinde kullanılabilecek bir Ödül Bileti kazanabilir. 1.6 güncellemesi sayesinde, Bahar 15'ten 17'ye kadar Calico Çölü'nde üç gün süren bir Çöl Festivali vardır. Bu festivalde birçok aktivite, dükkan ve eğlence yer alır. Son olarak, Bahar 24'te Çiçek Dansı düzenlenir. Bu etkinlikte çiftçiler, bekarlardan veya bekar kadınlardan biriyle dans edebilirler.

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 12

Bahar: Çiftçiler Çeşitli Mahsuller Ekip Biçebilir
Bahar, Çoğu Ekinin Dikildiği Zamandır

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 13

Oyuncuların Bahar ayında para kazanmak için ekip biçebileceği geniş bir ürün yelpazesi vardır. Pierre’in Dükkanındaki en ucuz tohumlar 20g’a satılan Şalgam ve Lale tohumlarıdır. Bu ikisinden en kârlı olanı Şalgam’dır, çünkü en az 35g karşılığında satılabilir ve yalnızca dört günde hasat edilir. Şalgam, oyunun başında hızlı para kazanmak için harika bir yoldur.

Stardew Valley’de Mevsimlerin Anlamı - Sayfa 14

Ancak Bahar aylarında oyuncuların yapabileceği en iyi yatırım Kahve Çekirdekleridir. Kahve Çekirdeklerini elde etmenin en kolay yolu, Madenlerdeki Toz Perilerini öldürmektir. Sadece bir çekirdek ile oyuncular, onlarca Kahve Çekirdeği elde etmeye başlayabilirler. Ayrıca bu bitki, yaz mevsimine kadar hasat edilebilen tek Bahar mahsulüdür, bu da onu oldukça uygun fiyatlı yapar. Oyuncular ayrıca 100g karşılığında Yumurta Festivali'nden Çilek tohumları satın alabilirler ve bu da Bahar boyunca sürekli kâr sağlayan bir yatırım olacaktır.