USD 34,16
EUR 38,17
ALTIN 2.920,22
BIST100 9.777

Sosyal Medyadaki Yalan Haber Tehlikesi: AK Parti'den Yasal Düzenleme Hazırlığı

Sosyal medyada hızla yayılan yalan haberler, itibar suikastı ve hukuki baskılara yol açıyor. AK Parti tarafından yapılan araştırma, yalan haberlerin doğru haberlerden 120 kat daha hızlı yayıldığını ortaya koydu. Bu durum, sosyal medyada oluşturulan infaz sisteminin ne kadar tehlikeli olduğunu gözler önüne seriyor.

29 Eylül 2024 | 09:38
Son Güncelleme:
Sosyal Medyadaki Yalan Haber Tehlikesi: AK Parti'den Yasal Düzenleme Hazırlığı - Sayfa 1

AK Parti, yalan haberlerin hızla yayılmasının oluşturduğu riskleri öncelikli gündemine aldı. Strateji Kurulu'nun yaptığı toplantıda, sosyal medyada yayılan yalan ve doğru haberlerin etkisi detaylı bir şekilde incelendi.

Sosyal Medyadaki Yalan Haber Tehlikesi: AK Parti'den Yasal Düzenleme Hazırlığı - Sayfa 2

Uzmanların katılımıyla yapılacak görüşmeler sonucunda, yalan haberlerin yayılmasını önlemeye yönelik öneriler geliştirilecek.

Sosyal Medyadaki Yalan Haber Tehlikesi: AK Parti'den Yasal Düzenleme Hazırlığı - Sayfa 3

Araştırma Sonuçları Çarpıcı: Yalan Haberler Işık Hızıyla Yayılıyor

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, sosyal medyada yalan haberler doğru haberlere oranla 120 kat daha hızlı yayılıyor. 1 dakika içinde yalan haber 120 kez tıklanırken, doğrulama haberleri sadece 7-8 kez tıklanıyor.

Sosyal Medyadaki Yalan Haber Tehlikesi: AK Parti'den Yasal Düzenleme Hazırlığı - Sayfa 4

Bu fark, sosyal medya üzerinde algının ne kadar hızlı şekillendiğini ve doğru bilgilerin yayılmasının ne kadar zor olduğunu gösteriyor.