USD 34,54
EUR 36,01
ALTIN 3.005,46
BIST100 9.550

Soğuk havalar kapıda! Kış gelmeden kombi bakımını yaptırın

Kombi bakımı için soğuk hava etkisini göstermeden önce talep arttı. Yapılacak bakımın yüzde 10-15 oranında tasarruf sağlayabileceği ifade ediliyor. Buna göre yetkili servislerin yapacağı rutin bakımların yanı sıra tüketicinin de sağlayabileceği kontroller var...

31 Ekim 2024 | 10:32
Son Güncelleme:
Soğuk havalar kapıda! Kış gelmeden kombi bakımını yaptırın - Sayfa 1

Kombi bakım hizmetleri, bu yıl 1000-1500 TL aralığında fiyatlandırılırken, kombi bakım çalışanları, düzenli bakımların önemine dikkat çekerek, bu işlemlerin enerji tasarrufu sağladığını vurguluyor.

Soğuk havalar kapıda! Kış gelmeden kombi bakımını yaptırın - Sayfa 2

Yetersiz bakım yapılan kombilerin, hem enerji verimliliğini düşürdüğünü hem de güvenlik risklerini artırdığını belirten uzmanlar, her yıl bakım yaptırmanın kış aylarında sıcaklık ve konfor sağladığını ifade ediyor. Vatandaşlar, kış aylarında soğuk havadan etkilenmemek ve faturalarını düşürmek için bakım işlemlerine öncelik veriyor.

Soğuk havalar kapıda! Kış gelmeden kombi bakımını yaptırın - Sayfa 3

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte kombi ve peteklerin verimli ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için bakımlarının yaptırılmasının büyük önem taşıdığını anlatan Kombi bakım ustası İsmail Küçük, kombilerin bakımının her yıl, petek temizliğinin ise 3 yılda bir yapılması gerektiğini belirtti. 

Soğuk havalar kapıda! Kış gelmeden kombi bakımını yaptırın - Sayfa 4

İsmail Küçük, “Yaz günlerinde kış dönemine göre daha performanslı çalışmadığı için, kış döneminde tam kapasiteli çalıştığı için bazı parçalarında aşınmalar meydana gelir. Bu parçaların bakım ve onarımlarını gerçekleştirdiğimizde bize olacak katkısı şudur; ısınma ve gaz faturaları. Yüksek gaz faturalarının önüne geçmek. Tabiki sadece kombi bakımı yeterlimi değil! Petek temizliği de yapılması gerekiyor. İçine koymuş olduğumuz suyun demir, fosfat, kireç ve mevcut dolaşım sistemi içerisindeki demirlerinde birlikte korozyon oluştuğu zaman bir hışır( balçık) meydana gelir. Bu hışırlar sistemde su dolaşımını zorlaştırır.