USD 34,29
EUR 37,11
ALTIN 3.023,46
BIST100 8.946
Skolyoz tedavisi fizyoterapist eşliğinde yapılmalı - Sayfa 4

Schroth yönteminde neler yapıldığına ilişkin de bilgi veren Fzt. Sevinç Davut, "Doğru pozisyonlama ve nefes teknikleri, eğriliğin tipine, derecesine göre her kişinin omurgasına özgü egzersizler planlanır.

Skolyoz tedavisi fizyoterapist eşliğinde yapılmalı - Sayfa 5

Kişide skolyoz olup olmadığının anlaşılması için; Kişinin omuz ve kalça eşitsizliklerine bakılarak, kürek kemiklerinin birinin içerde diğerinin dışarıda olmasına, bel oyuntularımızın birinin daha içeride, birinin daha düzgün olduğuna bakılır, skolyoz olup olmadığı böylece anlaşılır” dedi.

Skolyoz tedavisi fizyoterapist eşliğinde yapılmalı - Sayfa 6

Schroth eğitimi alanlar tercih edilmeli
Schroth eğitimi almış bir fizyoterapist ile tedavi planlanması gerektiğini belirten Fzt. Davut, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çocuklarda büyüme yaşı tamamlanmadan gerekli egzersizlerle, bu eğriliğin azaltılması veya durdurulması ya da düzeltilmesi amaçlanırken, yetişkinlerde ise; doğru duruş sağlama ağrı yönetimi ve fonksiyonelliğin artırılması amaçlanır. 

Skolyoz tedavisi fizyoterapist eşliğinde yapılmalı - Sayfa 7

Sosyal medyada gördüğümüz skolyoz egzersizlerini yapmak yerine, kişinin kendi eğrilik durumuna göre özgü egzersiz metotlarının kullanılması daha fonksiyoneldir. Bu nedenle kişilerin skolyoz tedavisi uzman hekimlerce belirlenmeli, fizyoterapistler eşliğinde sürdürülmelidir.”