USD 34,30
EUR 37,10
ALTIN 3.010,97
BIST100 8.946

Skolyoz tedavisi fizyoterapist eşliğinde yapılmalı

Özel Ümit Tıp Merkezi Fizyoterapisti Sevinç Davut, skolyoz tedavisinde kullanılan Schroth metodu hakkında bilgilendirdi.

24 Ekim 2024 | 11:51
Son Güncelleme:
Skolyoz tedavisi fizyoterapist eşliğinde yapılmalı - Sayfa 1

Davut, Skolyoz, omurganın yana doğru eğilmesi ve kendi ekseni etrafında dönmesi ile sonuçlanan bir omurga deformitesidir. Skolyoz tedavisinde ise dünyaca etkinliği kanıtlanmış SCHROTH yöntemi kullanılmaktadır.

Skolyoz tedavisi fizyoterapist eşliğinde yapılmalı - Sayfa 2

Schroth yöntemi; skolyoz tedavisinde kullanılan dünyaca etkinliği kanıtlanmış, yöntemlerden biridir. Schroth; kişinin kendi eğrilik durumuna özgü ve derecesine göre planlanan doğru pozisyonlamalar ve nefes egzersizleri ile modellediğimiz bir yöntemdir" dedi.

Skolyoz tedavisi fizyoterapist eşliğinde yapılmalı - Sayfa 3

Neden schroth yöntemi
Neden klasik egzersizler değil de Schroth metodu sorusuna da açıklık getiren Sevinç Davut, "Skolyozda eğrilik 3 boyutludur ve dolayısıyla düzeltmenin de 3 boyutlu egzersizlerle planlanması gerekir. Klasik egzersizler 2 boyutlu olduğundan, skolyoz tedavisinde etkinliği oldukça azdır." şeklinde konuştu.

Skolyoz tedavisi fizyoterapist eşliğinde yapılmalı - Sayfa 4

Schroth yönteminde neler yapıldığına ilişkin de bilgi veren Fzt. Sevinç Davut, "Doğru pozisyonlama ve nefes teknikleri, eğriliğin tipine, derecesine göre her kişinin omurgasına özgü egzersizler planlanır.