USD 32,75
EUR 35,09
ALTIN 2.450,33
BIST100 10.648
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Şirketlerimizi holding çatısı altında toplamak istiyoruz

SUBÜ Sapanca MYO Medya ve İletişim Programı’nın yürüttüğü ‘İş’te Sakarya’ isimli proje kapsamında, Sarılar Fındık Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Sarı ve üçüncü kuşak temsilci Barış Sarı firmanın hikâyesini anlattı. Barış Sarı, şirketlerini holding çatısı altında toplayarak Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından olmayı hedeflediklerini söyledi.

Şirketlerimizi holding çatısı altında toplamak istiyoruz
27 Haziran 2024 | 11:46
Son Güncelleme:

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Programı tarafından yürütülen, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (SATSO) desteklediği ‘İş’te Sakarya’ isimli proje kapsamında; Sarılar Fındık firması ziyaret edildi. Firmanın üretim tesislerini ve faaliyetlerini yerinde inceleyen proje ekibi, Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Sarı ve üçüncü kuşak temsilci Barış Sarı ile video röportaj gerçekleştirdi. 1960 yılında Mehmet Sarı tarafından kurulan Sarılar Fındık, 1994 yılına kadarki süreçte ilk fabrikasını kurdu ve 2011 yılında İtalyan Stelliferi firmasıyla ortaklığa giderek 2013 yılında yüksek teknolojiye sahip kabuklu fındık fabrikasını faaliyete geçirdi. ‘İş’te Sakarya’ projesi, Sakarya ekonomisine katkı sağlayan işletmeleri geniş bir perspektiften ele almayı ve girişimcilik hikâyelerini dijital ortamda kaydetmeyi hedefliyor.

Tesisimiz Türkiye’de tek

Sakarya’nın fındık üretiminde liderler şehirlerden biri olduğunu belirten Sarılar Fındık Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Sarı, “Şehre ekonomik katkı sağlamamızın yanı sıra 100-250 arasında değişen bir istihdam sağlıyoruz. Ayrıca Türkiye genelinde yaklaşık 3 bine yakın üreticiden fındık alıyor ve 1.800 ton fındığı işleyerek ihraç ediyoruz. 2013 yılında kurduğumuz tesisimiz el değmeden kırım, seçim ve kalibre ayarı yapabilen ilk ve tek tesis olma özelliğine sahip” diye konuştu. Firmanın üçüncü kuşak temsilcisi Gıda Mühendisi Barış Sarı ise, “Gıda, inşaat, turizm ve enerji sektörlerine yatırım yapıyoruz. Gelecekte şirketlerimizi holding bünyesi altında toplayıp Türkiye’nin önde gelen kuruluşları arasında olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Firma ekibi

Sapanca MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Koç'un koordinatörlüğünde yürütülen İş’te Sakarya’ proje ekibinde; Dış Ticaret Bölümü Başkanı Doç. Dr. Füsun Çelebi Boz, Doç. Dr. Aydın Bağdat ve Medya İletişim Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Servet Sezgin yer alıyor. Ayrıca projede Medya İletişim Programı öğrencileri Berkay Mustafa Yavuz, Handenur Belgühan, Doğa İngenç, Beyza Topal, Zülfiye Latifoğlu, Meral Akyüz ve Emir Uzun da aktif görev alarak uygulama becerilerini geliştiriyor.