USD 34,11
EUR 38,11
ALTIN 2.859,05
BIST100 9.961

Sıcaklıklar Hafta Sonu Düşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sıcaklıklar Hafta Sonu Düşecek!
22 Ağustos 2024 | 09:39
Son Güncelleme:

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, hafta sonu 4 ila 5 derecek düşecek ve hafta sonu yurdun iç kesimlerde sağanak etkili olacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit bugün yurdun kuzey ve iç kesimlerinde parçalı bulutlu havanın hâkim olacağını söyleyerek "İç Ege, Göller Yöresi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.Cuma günü Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz'de sağanak görülmesini bekleniyor. Cumartesi günü İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kısımlarıyla Ardahan, Kars çevrelerinde gök gürültülü sağanak geçişleri bekliyoruz. Diğer bölgeler parçalı ve az bulutlu geçecek. Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının azalarak hafta sonunda iç kesimlerde mevsim normalleri civarına ineceğini tahmin ediyoruz. Sıcaklıkların 4-5 derece inmesini bekliyoruz" dedi. İstanbul'da 3 gün boyunca parçalı bulutlu hava hâkim olacak. Ankara'da bugün ve yarın yerel gök gürültülü sağanak etkili olacak. İzmir'de ise gelecek 3 gün boyunca yağış yok.