Karakoç’un çağdaşları Cemal Süreyya, Edip Cansever, Turgut Uyar ve Ece Ayhan ile birlikte modern şiiri dönüştürdüğünü vurgulayan Erdem, Karakoç’un şiirinin genç, şehirli ve modern bireyin dilini temsil ettiğini belirtti.
Karakoç: İki Dünya Arasında Köprü
Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu ise, Sezai Karakoç’un Batı’yı ve güncel edebi olayları yakından takip ederek gelenekle modernizmi birleştiren önemli bir model olduğunu ifade etti.
Karakoç’un hem geleneksel birikimi özümseyip hem de modern bir şekilde yeniden üretme çabası, onu farklı edebi akımlardan ayıran önemli bir özellik olarak öne çıktı.
Sezai Karakoç’un Toplumdaki Yeri
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Sezai Karakoç, yalnızca Türk şiirine değil, düşünce hayatımıza da yön veren önemli bir fikir insanı ve sanatçıdır. Onun ‘diriliş’ ideali, manevi bir uyanış ve toplumsal bilinçlenme çağrısı olarak tarihe geçmiştir. İslam medeniyetine dair derin bir birikimi, özgün düşünceleri ve etkileyici üslubuyla Karakoç, milletimizin manevi değerlerini şiir ve fikirleriyle yeniden gündeme getirmiş, toplumun dirilişine ilham kaynağı olmuştur” denildi.