USD 34,26
EUR 37,01
ALTIN 3.025,04
BIST100 8.839

Semih Çelik'in İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil Cinayetinde Detaylar Ortaya Çıktı

4 Ekim Cuma günü İstanbul’da yaşanan vahşi cinayetlerde, 19 yaşındaki Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in trajik ölümleri gündemde. Çelik, önce Eyüpsultan’daki evinde İkbal Uzuner’i, ardından Fatih’teki Edirnekapı Surları’nda Ayşenur Halil’i öldürdü ve daha sonra intihar etti. Cinayetlere dair ailelerin verdiği ifadeler ve Semih Çelik’in hayatı hakkında yeni detaylar ortaya çıkıyor.

22 Ekim 2024 | 13:13
Son Güncelleme:
Semih Çelik'in İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil Cinayetinde Detaylar Ortaya Çıktı - Sayfa 1

Semih Çelik'in Hayatı ve Psikolojik Sorunları

Semih Çelik’in babası Adem Çelik, oğlunun lise dönemine kadar “imanlı bir genç” olduğunu ve düzenli olarak namaz kıldığını anlattı.

Semih Çelik'in İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil Cinayetinde Detaylar Ortaya Çıktı - Sayfa 2

Ancak lise üçüncü sınıfta bir öğrenciden uzak durması yönünde rehber öğretmen tarafından uyarı almasıyla psikolojik sorunlar yaşamaya başladığı belirtildi. Çelik, okulu bırakarak açık öğretimden mezun oldu ve ailesine sürekli "hayatın boş" olduğunu söylemeye başladı.

Semih Çelik'in İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil Cinayetinde Detaylar Ortaya Çıktı - Sayfa 3

Baba Çelik, oğlunun odasında duvara çizdiği korkutucu resimler ve şeytana benzer figürler gördüğünü söyledi. 

Semih Çelik'in İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil Cinayetinde Detaylar Ortaya Çıktı - Sayfa 4

Semih, uyuşturucu madde kullanmaya başlamış ve zaman zaman intihardan bahsetmişti. 2022 yılında İkbal Uzuner ile bir intihar girişiminde bulunan Çelik, Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde tedavi görmüş ancak tedavi sürecini tamamlamamıştı.