USD 34,23
EUR 37,01
ALTIN 3.023,85
BIST100 8.839

Selim Gündüzalp, Ölüm Anlayışıyla Binlerce Kişiye İlham Verdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, "Ölümü Sevdiren Adam" başlıklı özel bir programla, şehrin önemli değerlerinden Selim Gündüzalp'i vefatının yıl dönümünde andı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen programda, yazarlar Senai Demirci ve Ömer Sevinçgül, Gündüzalp’in yaşamı ve hakikate olan yaklaşımını anlattı. Demirci, “Selim Gündüzalp hakikatin heyecanını sonuna kadar yaşayan biriydi” derken, Sevinçgül, "Ölümü en iyi anlayan ve insanlara anlatan isimlerdendi” dedi.

14 Ekim 2024 | 16:07
Son Güncelleme:
Selim Gündüzalp, Ölüm Anlayışıyla Binlerce Kişiye İlham Verdi - Sayfa 1

Kültür Sanat Dostlarından Büyük İlgi

Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programında kültür sanat dostları, Selim Gündüzalp’in hayatına ve fikirlerine olan sevgilerini gösterdi. Gündüzalp’in öğrencileri, dostları ve sanatçı arkadaşları, O'nun örnek bir şahsiyet olarak binlerce kişiye ilham verdiğini vurguladı.

Selim Gündüzalp, Ölüm Anlayışıyla Binlerce Kişiye İlham Verdi - Sayfa 2

"Hakikatin Heyecanını Yaşayan Bir İnsandı"

Yazar Senai Demirci, Selim Gündüzalp’i "hakikat heyecanını hiç yitirmeyen nadir insanlardan biri" olarak nitelendirdi. 

Selim Gündüzalp, Ölüm Anlayışıyla Binlerce Kişiye İlham Verdi - Sayfa 3

Demirci, “Selim Abi, hakikate dair heyecanını asla kaybetmezdi. Bu heyecan, ona yeni fikirler kazandırır ve sürekli bir yenilenme içinde olmasını sağlardı” dedi.

Selim Gündüzalp, Ölüm Anlayışıyla Binlerce Kişiye İlham Verdi - Sayfa 4

"Ölümü Bir Nimet Olarak Görüyordu"

Yazar Ömer Sevinçgül de Gündüzalp’in ölümü en iyi anlayan ve bu gerçeği hayatının merkezine koyan bir isim olduğunu belirtti. Sevinçgül, “Ölümü bir nimet, bir hazırlık vesilesi olarak gören Selim kardeşim, iman hizmetini asıl maksat bilir ve her an bu gayeyle yaşardı” dedi.