USD 34,29
EUR 37,03
ALTIN 3.029,35
BIST100 8.908

SEDAŞ’tan Kesintisiz Enerji İçin Yüksek Teknoloji Yatırımı

SEDAŞ, enerji dağıtım ağında verimliliği artırmak için yeni nesil uydu bağlantılı 4 adet GNSS GPS cihazını hizmete sundu. Şirket, bu teknoloji yatırımıyla saha çalışmalarında yüksek doğruluk hedefliyor.

10 Ekim 2024 | 10:31
Son Güncelleme:
SEDAŞ’tan Kesintisiz Enerji İçin Yüksek Teknoloji Yatırımı - Sayfa 1

Gelişmiş Teknolojilerle Kesintisiz Hizmet

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze’de toplamda 20 bin kilometrekarelik bir alanda 2 milyonu aşkın müşteriye kesintisiz enerji sunmak için teknoloji yatırımlarını sürdürüyor. 

SEDAŞ’tan Kesintisiz Enerji İçin Yüksek Teknoloji Yatırımı - Sayfa 2

Şirket, son olarak, etüt ve ölçüm çalışmalarında kullanılacak, uydu bağlantılı GNSS GPS cihazlarını hizmete aldı. Yeni cihazlar, konum doğruluğunu artırmak amacıyla tesislerin konum tespiti ve etüt çalışmalarında yüksek hassasiyet sağlayacak.

SEDAŞ’tan Kesintisiz Enerji İçin Yüksek Teknoloji Yatırımı - Sayfa 3

Gelişmiş Özelliklerle Donatılan Yeni Cihazlar

336 kanal kapasitesine sahip GNSS GPS cihazları, 20’den fazla uyduya bağlanarak santimetre hassasiyetinde konum bilgisi sağlıyor. Zorlu arazi koşullarında bile güvenilir sonuçlar veren bu cihazlar, telefon sinyali olmadığı durumlarda dahi veri akışına devam ediyor. 

SEDAŞ’tan Kesintisiz Enerji İçin Yüksek Teknoloji Yatırımı - Sayfa 4

. SEDAŞ yetkilileri, "S-LİNK teknolojisi ile uydu ve internet bağlantısı kesildiğinde bile cihazlar yüksek hassasiyetle çalışabiliyor," ifadeleriyle cihazların dayanıklılığına dikkat çekti.