USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

SEAH’ta kemoterapi gören hastalara moral olacak değişim

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Korucuk Kampüsü Onkoloji Bölümü’nde kemoterapi gören hastalara moral olması için değişime gidildi.

SEAH’ta kemoterapi gören hastalara moral olacak değişim
18 Temmuz 2024 | 13:32
Son Güncelleme:

Koridorlar ve odalar gökyüzü ve çiçek desenleriyle kaplandı

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kemoterapi gören hastalara psikolojik destek vermek adına koridorlar ve kemoterapi görülen odaların duvarları gökyüzü ve çiçek desenleriyle kaplandı. Kanser tedavisi gören hastalara kemoterapi sırasında ise doğa içinde hissettiren müzik ve kuş sesleri dinletmek için müzik sistemleri kuruldu.

“Psikolojik, fizyolojik ve sosyal olarak iyilik hali sağlığın esas anlamıdır”

Hastaların, kanser tanısı sonrasında zorlu bir süreç geçirdiklerini belirten SEAH Tıbbi Onkoloji Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. İlhan Hacıbekiroğlu, kemoterapi tedavisi ve servis alanlarında tedavi görenlere moral olması ve kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Sağlığın 3 aşamadan oluştuğunu belirten Hacıbekiroğlu, psikolojik, fizyolojik ve sosyal olarak iyilik hali durumunun sağlığın esas anlamı olduğunu söyledi.

"Müzik sistemleri kurduk, dijital duvar kağıtlarıyla kapladık"

Hastaların günlerini hastanede geçirdiğini ifade eden Hacıbekiroğlu, "Kemoterapi ünitemizde hastalarımız 3 saat, 5 saat orada koltuk üzerinde bekliyor ki kolay değildir, sıkılırsınız. Hele ki bir şey yapmadan ilaç tedavisi alırken o süreci yaşamak apayrı bir dikkat, apayrı bir ruhi sıkıntı getirir. Bu yüzden müzik sistemleri kurduk. Hastalarımızın en azından tedavi alırken ya da poliklinik ortamında beklerken ruhi şekilde rahatlamalarına, psikolojik olarak iyileşmelerine hizmet edecek şekilde kemoterapi ünitesini dijital duvar kağıtlarıyla da kapladık. Servislerimizi resimlerle, renklerle, insan ruhuna hitap edecek şekilde dizayn edilmiş tasarımlarla şekillendirmeye çalıştık ki, hastalarımız burada kendilerini iyi hissetsinler. Zaten hastalığın yüküne ait psikolojik, fizyolojik, sosyal olarak kötü hissediyorlar. Bir nebze iyilik sağlamak, bir nebze bizi kendilerinden görmelerini istedik. Bizi sadece sağlık çalışanı olarak görmeyip, eşinden, dostundan, akrabasından sayarak empati yaklaşımı altında beraber bu hastalıkla mücadele ederize katkıda bulunmak istedik" diye konuştu.