Toplantıda, 2025 yılının uluslararasılaşma yılı olduğunun vurgusu yapılarak bilimsel araştırmaların desteklenmesi, uluslararası iş birliklerinin artırılması ve akademik üretkenliğin yükseltilmesi konuşuldu.
Ulusal ve uluslararası alanda daha çok patent
2023-2024 yılına dair yapılan değerlendirmede, her bir koordinatörlük kendi alanındaki çalışmaları detaylı şekilde sundu. Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü, Sakarya Üniversitesinin uluslararası alanda daha fazla dergide yer alması için yürütülen projeler ve akademik yayın stratejileri hakkında bilgi verdi. 2025 hedefleri arasında ise üniversitenin etki faktörü yüksek, daha fazla dergide yayın yapması ve global araştırma ağlarına entegre olması yer aldı.
Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, 2023-2024 yıllarında tamamlanan projeleri ve elde edilen başarıları aktardı. 2025 hedefleri doğrultusunda, araştırma projelerinin finansmanını artırmak için yeni kaynak arayışlarına girileceği, ulusal ve uluslararası proje ağlarının daha da genişletileceği belirtildi.
Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Koordinatörlüğü, üniversitenin patent, faydalı model ve tescilli projeler konusundaki ilerlemelerini sundu. 2025’te, Sakarya Üniversitesinin yerli ve uluslararası piyasada daha fazla patent ve fikri mülkiyet hakkına sahip olması için çeşitli çalışmalar yürütülecek. Bu alanda yapılan iş birliklerinin artırılması ve ticarileşme süreçlerinin hızlandırılması hedefleniyor.