USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

Sapanca’nın suyu çekiliyor

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlamak adına gazetecilerle biraya gelen SATSO Yönetim kurulu Akgün Altuğ Sapanca Gölü ve Sapanca’nın çarpık Yapılaşması hakkında konuştu. Konuşmasına Sapanca gölünün kenarındayız ve suların ne kadar çekildiğini görüyorsunuz diye başlayan başkan, ‘Bunun sebebi gölü besleyen kaynakların artık gölü besleyememesidir’ diye açıkladı.

Sapanca’nın suyu çekiliyor
24 Temmuz 2024 | 16:30
Son Güncelleme:

Çarpık yapılara müdahale

‘Göl kenarındaki uygunsuz ve yasal olmayan yapılaşmanın, bölgenin doğal yapısını bozduğuna ve turizm potansiyelini olumsuz etkilediğine hepimiz şahidiz’ diyen Altuğ, ‘Bu tür yapıların önüne geçilmesi, mevcut çarpık yapıların gerekirse kaldırılması, Sapanca Gölü’nün kıymetli yapısının ve bölgenin turizm dokusunun korunması açısından önemli’ ifadeleriyle konuya dikkat çekti.

‘Sorumlu davranmalıyız’

Başkan Altuğ konuya ek olarak, ‘Bir de Sapanca Gölü’nü besleyen kaynaklar, sadece gölün ekosistemini değil, aynı zamanda şehrimizin su ihtiyacını da doğrudan etkileyen kritik bir öneme sahiptir. Bu kıymetli su kaynağımızı kullanırken dikkatli ve sorumlu davranmalıyız. Sapanca Gölü’nün değeri ticari menfaatlerimizin çok üzerindedir’ şeklinde konuştu.