USD 34,25
EUR 37,09
ALTIN 3.007,53
BIST100 8.732

Sapanca’da Şiir Akşamları Filistin Temasıyla Sonlandı: Direniş Dizelerde Yankı Buldu

23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, Filistin’in özgürlük mücadelesine adanan dizelerle sona erdi. Edebiyat tutkunlarının buluştuğu etkinlikte, Filistin halkının direnişi ve acıları şiirlerde hayat buldu.

13 Ekim 2024 | 15:18
Son Güncelleme:
Sapanca’da Şiir Akşamları Filistin Temasıyla Sonlandı: Direniş Dizelerde Yankı Buldu - Sayfa 1

Filistin Temalı Etkinliklere Yoğun İlgi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, Filistin temasıyla gerçekleştirildi. Üç gün boyunca devam eden etkinliklere şairler, yazarlar ve edebiyat severler yoğun ilgi gösterdi. 

Sapanca’da Şiir Akşamları Filistin Temasıyla Sonlandı: Direniş Dizelerde Yankı Buldu - Sayfa 2

Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen final programına ise Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin ve çok sayıda edebiyat tutkunu katıldı.

Sapanca’da Şiir Akşamları Filistin Temasıyla Sonlandı: Direniş Dizelerde Yankı Buldu - Sayfa 3

Yürekleri Dağlayan Dizeler

Bu yıl Filistin halkının yaşadığı acılara dikkat çeken ünlü şairler, Filistinli şairlerin de katılımıyla etkinlikte yer aldı. Şairler, Filistin'in özgürlük mücadelesine odaklanarak, 7’den 70’e tüm katılımcıları şiirin büyülü dünyasında derin bir yolculuğa çıkardı.

Sapanca’da Şiir Akşamları Filistin Temasıyla Sonlandı: Direniş Dizelerde Yankı Buldu - Sayfa 4

"Gazze İnsanlık İçin Bir Uyarı"

Şair Ömer Erdem, sahnede Filistin davasına vurgu yaparak, İsrail’in saldırgan politikalarının Gazze ile sınırlı olmadığını ve daha büyük bir tehdidi içerdiğini dile getirdi. Erdem’in sözleri, katılımcılar üzerinde derin bir etki yarattı.