USD 33,99
EUR 38,04
ALTIN 2.827,53
BIST100 9.976

Sapanca'da Gaziler Günü: Anlamlı Tören ve Gazi Derneklerine Ziyaret

Sapanca'da Gaziler Günü kapsamında Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle gaziler onurlandırıldı. Duygusal şiirler ve konuşmalarla başlayan program, şehitler için yapılan dualarla devam etti. Tören sonrası gazi dernekleri ziyaret edilerek gazilere şükran sunuldu.

19 Eylül 2024 | 16:39
Son Güncelleme:
Sapanca'da Gaziler Günü: Anlamlı Tören ve Gazi Derneklerine Ziyaret - Sayfa 1

Sapanca'da Gaziler Günü, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Ahmet Gökkaya, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve öğrenciler katıldı. Törende gazilerin ve şehitlerin ülkemiz için taşıdığı anlam vurgulandı.

Sapanca'da Gaziler Günü: Anlamlı Tören ve Gazi Derneklerine Ziyaret - Sayfa 2

Program, Kemalettin Sami Paşa İlkokulu öğrencisinin okuduğu gazi temalı şiirle başladı. Ardından, Muharip Gaziler Derneği üyesi Hasan Fehmi Çorbacıoğlu günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Sapanca'da Gaziler Günü: Anlamlı Tören ve Gazi Derneklerine Ziyaret - Sayfa 3

Çorbacıoğlu, gaziliğin ve şehitliğin milletimiz için en büyük onur olduğunu belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum." dedi.

Sapanca'da Gaziler Günü: Anlamlı Tören ve Gazi Derneklerine Ziyaret - Sayfa 4

Törenin ardından, program Rüstempaşa Camii'nde devam etti. Öğle namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dualar edildi. Bu anlamlı etkinlik, ilçede birlik ve beraberlik duygusunu daha da pekiştirdi.