USD 34,25
EUR 37,61
ALTIN 2.908,77
BIST100 9.109

Sapanca Gölü’nde Yeni Temizlik Hamlesi: Göl Havzası Artık Büyükşehir’e Emanet

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sapanca Gölü’nü korumak ve su kalitesini sürdürülebilir kılmak amacıyla yeni bir temizleme çalışması başlattı. Geniş çaplı temizlik, aşırı büyüyen sazlık alanlarda gerçekleştirilecek ve göl yüzeyi nefes alabilir hale getirilecek.

03 Ekim 2024 | 16:04
Son Güncelleme:
Sapanca Gölü’nde Yeni Temizlik Hamlesi: Göl Havzası Artık Büyükşehir’e Emanet - Sayfa 1

Sapanca Gölü'nde Sazlık Temizliği Başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), göl kıyısında büyüyen sazlıkların su kalitesine zarar vermemesi amacıyla temizlik çalışmalarına başladı.

Sapanca Gölü’nde Yeni Temizlik Hamlesi: Göl Havzası Artık Büyükşehir’e Emanet - Sayfa 2

Yanık Mahallesi’nde 675 metrelik kıyı şeridinde başlatılan ilk etap temizlik çalışmaları, çevresel ve ekolojik dengelere dikkat edilerek yürütülüyor. Toplamda 1.420 metrelik bir alanda temizleme işlemleri yapılacak.

Sapanca Gölü’nde Yeni Temizlik Hamlesi: Göl Havzası Artık Büyükşehir’e Emanet - Sayfa 3

Yaban Hayatı ve Ekosistem Korunuyor

Temizlik sırasında göl ekosistemine zarar verilmemesi için bölgedeki yaban hayatı da dikkate alınıyor. Sazlıkların bir kısmı yaban hayvanlarının barınma ve üreme alanı olarak bırakılırken, geri kalan alanlar titizlikle temizleniyor. Bu sayede gölün biyolojik çeşitliliği korunurken, su kalitesinin de sürdürülebilirliği sağlanmış olacak.

Sapanca Gölü’nde Yeni Temizlik Hamlesi: Göl Havzası Artık Büyükşehir’e Emanet - Sayfa 4

“Göl Havzasını Koruyoruz”

SASKİ yetkilileri, yaptıkları açıklamada, bu projenin çevresel ve halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.