USD 33,89
EUR 37,60
ALTIN 2.809,65
BIST100 9.685

Sapanca Gölü'nde Kritik Seviye Alarmı: Su Seviyesi Hızla Düşüyor

Aşırı sıcaklar, buharlaşma ve su tüketiminin artmasıyla Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi hızla düşüyor. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), verilerine göre, gölün su seviyesi 30 metre 90 santime kadar geriledi, kritik seviyeye yaklaşıldı.

Sapanca Gölü'nde Kritik Seviye Alarmı: Su Seviyesi Hızla Düşüyor
28 Ağustos 2024 | 14:35
Son Güncelleme:

Aşırı sıcaklar ve buharlaşmanın etkisi, yağışsız geçen günler ve Yuvacık Barajı'na yapılan takviyelerle birleşince Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinde endişe verici bir düşüş yaşanıyor. Tüpraş'ın su çekmesi de bu duruma katkıda bulunurken, gölün seviyesi hızla kritik seviyeye yaklaşıyor.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) verilerine göre, 18 Temmuz günü Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi 31.40 metre olarak ölçülmüştü. Ancak bu seviye 19 Ağustos günü itibariyle 31.09 metreye geriledi. Sonraki süreçte su seviyesi, 19 santimlik ani bir düşüşle 30 metre 90 santime kadar indi.

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin bu denli hızlı düşmesi, bazı bölgelerde çekilmelere yol açtı.Kocaeli ve Sakarya illerinin içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü'nde su seviyesinin kritik eşiğe yaklaşması, bölgede yaşayanlar için alarm niteliğinde. SASKİ, gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurgularken, vatandaşların su tasarrufuna daha fazla dikkat etmeleri gerektiği çağrısında bulunuyor.