USD 34,23
EUR 37,22
ALTIN 2.995,42
BIST100 8.794
Sanatın kalbi Sakarya'da, Uluslararası Kısa Film Festivali: ''Toplumun birleştirici gücü sanat ve kültürdür'' - Sayfa 4

Onur ödülü Filistinli yönetmenin

Programın MÜSİAD Onur ödülü ise Filistinli yönetmen Navras Abu Saleh’e verildi. 44 farklı ülkeden 2 bin 533 yapımın başvurduğu festivalde sinemanın duayenlerinin bulunduğu ana jürinin seçimleriyle kurmaca ve belgesel kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu.

Sanatın kalbi Sakarya'da, Uluslararası Kısa Film Festivali: ''Toplumun birleştirici gücü sanat ve kültürdür'' - Sayfa 5

Kurmaca kategorisinde yönetmenliğini Yaşar Güney Yurdakul’un yaptığı ‘Kötü Bir Gün’ adlı kısa film birincilik ödülüne layık görülürken, belgesel kategorisinde ise yönetmenliğini Mert Kartal’ın yaptığı ‘Kırmızı Çanta’ adlı kısa film birinciliği kazandı.

 

Sanatın kalbi Sakarya'da, Uluslararası Kısa Film Festivali: ''Toplumun birleştirici gücü sanat ve kültürdür'' - Sayfa 6

AKM ve devlet sanatçıları müjdesi

Gençleri kültür ve sanatla buluşturmak için çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Sanat toplumların ve şehirlerinin gelişmişlik seviyesinin en önemli göstergesidir. Biz bu anlamda şehrimizde yapılan faaliyetlerin devamını, kültür ve sanattaki eksiklerimiz gidermek için çalışıyoruz. Gençlerimizi kültür ve sanatla buluşturmaya çalışıyoruz. Anılarımızla dolu olan AKM’yi yeniden düzenliyoruz. Önümüzdeki ay şehrimizde devlet tiyatrolarını ve sanatçılarını ağırlayacağız” dedi.

 

Sanatın kalbi Sakarya'da, Uluslararası Kısa Film Festivali: ''Toplumun birleştirici gücü sanat ve kültürdür'' - Sayfa 7

“Toplumun birleştirici gücü sanattır”

Başkan Alemdar ayrıca, “Biz kadim kültürümüze uygun, onları besleyecek, geleceğimize ışık tutacak yapımları hızlandırmamız gerekiyor. Sanatın ve kültürün toplumun birleştirici gücü olduğunu önemle söylüyorum. Bu anlamda bu yıl 10’uncusunu gerçekleştirdiğimiz festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belki küçük bir hedefle başlayan bu çalışma bugün uluslararası olarak düzenleniyor olması bizim bu alanda en iyisini yapacağımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.