Sakarya'nın geleceğinin tarımda olduğunu belirten Yüce, "Üretmezsek muhtaç oluruz, tarıma sahip çıkmamız gerekiyor. Tarım bu düşünceyle layık olduğu ilgiyi görecek" ifadelerini kullandı. Öte yandan Yüce'nin sunumunda Tarım Lisesi ve tarımda uzman bir neslin yetişmesi notları yer aldı.
Sakarya'nın tarımla kazanan bir şehir haline dönüştüğünü belirten Yüce, "Tarımsal üretime ve hayvancılığa ilgi duyan genç kardeşlerimizi tarımsal üretime ve hayvancılığa yönlendiriyor, destekliyoruz. Sakarya tarımla üreten, kazanan ve kazandıran şehir olmaya devam ediyor. Sakarya’mızın geleceği tarım olacak. Unutmayalım ki, eğer bizler üretmezsek, geliştirmezsek başkalarına muhtaç oluruz. Burada değinemediğim ve yürüttüğümüz birçok projemizin tek bir amacı var; ana kaynağımız olan tarıma sahip ve destek çıkmak. Yaptığımız bu istişareler sayesinde ülkemizin her yerinde tarımsal üretim layık olduğu ilgiyi görecek ve ülkemiz kazanacaktır" dedi.
Geleceğin tarım sektörüne yön verecek neslin Sakarya'da yetiştiğine dikkat çeken Başkan Yüce, "Sakarya'nın uygun fiyatla güvenilir sağlıklı gıdaya ulaşılabilmesi bizim için çok önemli. Geleneksel üretimi, bilgiyi, beceriyi son teknolojiyle harmanlıyoruz. Böylece üretim sürecini hızlandırıyor, verimi ve kazancı artırıyoruz. Tarımsal üretim ve hayvancılık konusunda mevcut sistemi desteklemek, yeni yöntemlerin yaygınlaşmasını sağlamak ve yeni bir tarım modeli oluşturmak adına çalışmalar sürdürüyoruz.30 yıldır düzensiz çöp depolama alanı olarak kullanılan 500 dekarlık alanı ıslah ederek UTÇEM'i kurduk. Önceliğimiz tarımsal yabancı olmayan gençler yetiştirmektir. UTÇEM'in içine bir tarım lisesi de kazandırıyoruz. Geleceğin tarım sektörüne yön verecek nesil yetiştirmek arzumuzdur" ifadelerini kullandı.
Yüce, Türkiye'de ve hatta dünyada ilk olma özelliği taşıyan projelerinden bahsederken şöyle dedi: “Türkiye’de kendi alanında ilk olma özelliği taşıyan Seracılık Mükemmeliyet Merkezimiz ile örtü altı tarımın en ileri örneklerinden birini sunmaktayız. 53 bin metrekarelik alanda son 9 ayda 450 tonun domates hasat ettik. Bunun yanında çilek üretiminde de Pamukova'da 3 çeşit çilek üretiyoruz. 2021 yılında 10 ton, 2022 yılında ise 30 ton hasat yaptık. Şehrimize faydalı bir diğer projemiz; Melen Botanik Vadisi. 60 kilometrelik alanda 'Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği' yapılmakta 15 çeşit bitki yetişiyor. Safran, salep, istiridye mantarı, endüstriyel kenevir, fidan ve süs bitkileri üretiyor, damızlık manda ve kaz yetiştiriyor ve tarımda yenilikçi projeler üretiyoruz” ifadelerini kullandı.