USD 34,23
EUR 37,03
ALTIN 3.012,78
BIST100 8.839

Sakarya'nın doğal güzellikleri

Benzersiz doğal güzellikleriyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Sakarya’da keşfedilmeyi bekleyen pek çok rota olsa da bugün Sakarya'nın eşsiz doğal güzelliklerinden bazılarını sizler için derledik...

31 Ağustos 2024 | 09:57
Son Güncelleme:
Sakarya'nın doğal güzellikleri - Sayfa 1

1 – Maşukiye 

Kartepe ve Sapanca Gölü’nün arasında konuşlanmış olan Maşukiye, Türkiye’nin en bilinen köyleri arasında ilk sıralarda geliyor. Bahar ayları ağırlıklı olmakla birlikte dört mevsim ziyaretçisi eksik olmayan Maşukiye doğal güzelliği ve sakinliği ile tatiller için öncelikli rotalar arasında. ATV Safari ve zipeline gibi aktivitelerin yanı sıra doğa yürüyüşü ve köy kahvaltısı gibi otantik tercihleri de Maşukiye’de geçirdiğiniz zaman içinde değerlendirebilirsiniz.

Sakarya'nın doğal güzellikleri - Sayfa 2

 2 – Gölpark 

Sakarya’nın merkezine 10 kilometrelik bir mesafede olan Gölpark, Sakarya Belediyesi önünden kalkan servislerle de ziyaret edilebiliyor. Sapanca Gölü’nün eşsiz havasıyla birleşen yemyeşil doğal alanlar ise Gölpark’ta sizi bekleyen bir vahaya işaret. Çocuk oyun alanları, piknik ve mangal bölümleri, yürüyüş yollarının yanı sıra sosyal tesislerin de yer aldığı Gölpark’ta bir günün nasıl bittiğini anlamak zor.

Sakarya'nın doğal güzellikleri - Sayfa 3

 3 – Sapanca Gölü 

Adapazarı Ovası’yla Samanlı Dağları’nın arasında yer alan eşsiz doğal güzellik Sapanca Gölü, pek çok ufak dere tarafından beslenmesinden dolayı zengin bitki örtüsüne ve göl kuşu çeşitliliğine sahip. Temiz bir suyu olan Sapanca Gölü’nde sazan, yayın balığı ve turnabalığı pek fazla görülmekte. Piknik ve mangal alanları, göl kıyısındaki 20 kilometreye yakın yürüyüş yolu, bisiklet sürmeye müsait güzergahlar ile kano ve deniz bisikleti turları Sapanca Gölü’nü ziyaret edenleri bekleyen alternatifler arasında.

Sakarya'nın doğal güzellikleri - Sayfa 4

4 – Poyrazlar Gölü 

2011 yılında tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alınan Poyrazlar Gölü, Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yer alıyor. Akıl almayacak bir güzelliğe sahip yemyeşil doğası ve doğal havasının yanı sıra Poyrazlar Gölü’nde tatlı su balıkçılığına olanak sunan alanlar, bisiklet kiralama imkanı ve mangal yapmaya müsait bölümlerle aile boyu keyifli bir gün geçirmek mümkün.