USD 34,23
EUR 37,21
ALTIN 2.999,46
BIST100 8.794

Sakarya'nın Doğa Harikası Mağaraları Turizme Kazandırılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından koruma altına alınan Sakarya'nın Karasu ve Söğütlü ilçelerindeki mağaralar, yapılacak projelerle doğa turizmine kazandırılacak. Sakarya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Nedim Arsal, Karasu, Sapanca ve Söğütlü’deki dört mağaranın tescillenerek koruma altına alındığını açıkladı.

14 Ekim 2024 | 14:16
Son Güncelleme:
Sakarya'nın Doğa Harikası Mağaraları Turizme Kazandırılıyor - Sayfa 1

Tabiat Varlıkları Olarak Tescillendi

Sakarya'da doğal güzellikleriyle öne çıkan dört mağara, Bakanlık tarafından tabiat varlığı olarak ilan edilerek koruma altına alındı.

Sakarya'nın Doğa Harikası Mağaraları Turizme Kazandırılıyor - Sayfa 2

İl Müdürü Arsal, bu mağaraların estetik, bilimsel ve ekolojik özellikleri nedeniyle korunduğunu ve mağaracılık uzmanları tarafından yapılan teknik incelemeler sonucu tescillendiğini belirtti. "Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğümüz, mağaralar ve diğer doğa varlıklarını koruma konusunda çalışmalarını sürdürecek," dedi.

Sakarya'nın Doğa Harikası Mağaraları Turizme Kazandırılıyor - Sayfa 3

470 Metre Uzunluğundaki Söğütlü Mağarası Turizm İçin Hazırlanıyor

Söğütlü Belediye Başkanı Selçuk Kurt, koruma altına alınan Söğütlü Mağarası'nın turizm açısından büyük potansiyele sahip olduğunu ifade etti. 

Sakarya'nın Doğa Harikası Mağaraları Turizme Kazandırılıyor - Sayfa 4

Söğütlü Mağarası’nın 470 metre uzunluğa sahip olduğunu, iki kola ayrıldığını belirten Kurt, mağaranın içerisinde çeşitli büyüklüklerde sarkıtlar ve bir akarsu bulunduğunu söyledi.