USD 33,93
EUR 37,67
ALTIN 2.809,90
BIST100 9.654

Sakarya’dan CHP’li Vekile Sert Tepki: "Siyaseti Kirletiyorlar"

AK Parti Sakarya'dan, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret dolu ifadelerine tepkiler peş peşe geldi.

Sakarya’dan CHP’li Vekile Sert Tepki:
26 Ağustos 2024 | 12:30
Son Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, Özkan’ın sözlerine sert ifadelerle karşılık verdi. Sakarya'dan da çok sayıda vatandaş, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla Özkan'a büyük tepki gösterdi.

"Siyaseti Alçak Davranışlarla Kirletmeye Çalışıyorlar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir!’ diyen Atatürk'ün partisi olduğunu söyleyen CHP'de yer alacaksınız ama Milletimizin her daim yanında olduğu Cumhur'un başına bu aşağılık sözleri sarf edeceksiniz. Millet iradesine saygı duymayan siyasetiniz batsın. CHP Milletvekili Özkan’ın Cumhurbaşkanımıza dönük hakaret dolu açıklamaları CHP siyasetinin omurgasını sansürsüz bir biçimde ortaya koyuyor. Siyaseti alçak davranışlarla kirletmeye çalışanlar, milletimizin sağduyusunu küçümseme gafletine düşüyor. Kendini bilmez bu yaklaşımlar, aslında sadece kendi siyasi tükenmişliklerinin acınası bir yansımasıdır." ifadelerini kullandı.

"Özkan’ın Rezil Çıkışları, Siyasetteki Çaresizliğini Gösteriyor"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise, "CHP İzmir Milletvekili Özkan’ın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırgan ifadelerini şiddetle kınıyorum. Özkan’ın bu rezil çıkışları, siyasetteki çaresizliğini ve tükenmişliğini gözler önüne seriyor." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

"Çukur Zihniyetiniz ile Sandığa Gömüldünüz ve Gömülmeye Devam Edeceksiniz"

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Özkan’a sert sözlerle karşılık vererek, "Kendi partisinde bile şaibe ve kirli işler ile anılan #ÇukurTuncay; milyonlarca vatandaşımızın teveccühü ile seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımıza kin ve nefret kusarak, kendi gibi çukur, zihni gibi aşağılık cümleler kurmuş. Bu kirli zihniyetiniz ile defalarca sandığa gömüldünüz ve gömülmeye de devam edeceksiniz! Bu aziz millet, çukur zihniyetinize paye vermeyecek! Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında da dimdik durmaya devam edecek inşallah." ifadelerini kullandı.

"Ahlak Yoksunu Hadsiz Müfteri, Bu Milletin Cumhurbaşkanına Hakaret Etmenin Bedelini Ödeyeceksin!"

AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan da tepkisini sert sözlerle ifade ederek, "Hayatını güç, makam ve para peşinde koşturarak geçiren ahlak yoksunu hadsiz müfteri, bu milletin Cumhurbaşkanına hakaret etmenin bedelini ödeyeceksin! Alçakça, saygısızca sözlerini sana aynen iade ediyoruz." şeklinde konuştu.

Sakarya'da siyasetçilerden gelen tepkilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla Özkan'ın sözlerini kınayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteklerini dile getirdi. Sakaryalılar, Cumhurbaşkanı'na yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek tepkilerini sert bir şekilde gösterdi.