USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

Sakarya'da Tefecilik Operasyonu! 61 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sakarya'nın da aralarında bulunduğu İstanbul merkezli dört ilde, elebaşılığını Tuncer Aslan’ın yaptığı tefecilik suçunu işleyen organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "Kuyu-11" operasyonlarında 61 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

22 Temmuz 2024 | 09:57
Son Güncelleme:

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul merkezli dört ilde düzenlenen operasyonlarda, tefecilik suçunu işleyen organize suç örgütü üyelerinin şahıslara yüksek faiz karşılığında borç para verdiklerini, borçlara karşılık olarak farklı tutarlarda birçok çek, senet, taşınmaz ve araç aldıklarını, borç alan şahısları ve ailelerini tehdit ettiklerini belirtti. Operasyonlar sonucu 6’sı ruhsatsız 8 tabanca, 2 pompalı tüfek ile çok sayıda senet ve çek ele geçirildi.

Operasyonların Arkası Gelecek

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda, tefecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma ve tehdit suçlarına yönelik büyük bir darbe indirildi.

Bakan Yerlikaya'dan Teşekkür ve Tebrik

Bakan Yerlikaya, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığını ve operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Suçta kibirlenenler karşılarında kolluk güçlerimizi ve yüce Türk adaletini bulacaklar," ifadelerini kullandı.