USD 34,11
EUR 38,12
ALTIN 2.862,81
BIST100 9.963
Sakarya'da memlekete hizmetle geçen 4 buçuk yıl - Sayfa 9

Kentsel dönüşüm ve depreme hazırlık

“Sakaryamızda hemşerilerimizin huzurlu, konforlu ve güvenli yaşamaları bizler için elzem bir konudur. Depreme karşı alabileceğimiz önlemleri alıyor, olası bir afette hasarsız bir Sakarya hazırlamaya gayret ediyoruz. Bu konuda en önemli çalışmamız olan Konut AŞ’dir. Bildiğiniz üzere kasım ayı meclis toplantımızda başvuru duyurusunu yapmıştım. Ev sahibi olmak isteyen hemşerilerimiz 15 Aralık’a kadar başvurularını yapabilirler”

Sakarya'da memlekete hizmetle geçen 4 buçuk yıl - Sayfa 10

Dünya Bisiklet ve Avrupa Spor Şehri Sakarya

“2021 yılında Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından uzun incelemeler sonucu verilen ve sayılı şehrin sahip olduğu Dünya Bisiklet Şehri Ünvanını Danimarka’dan Sakarya’mıza getirdik. 2022 Aralık ayında ise Sakarya’mız için gurur verici olan “Avrupa Spor Şehri” unvanını Bürükselde alarak şehrimize getirdik. Sakarya’yı spor şehri yapmak, şehrimizde sporun her dalını yaygınlaştırmak için çalışmalarımız sürecek”

Sakarya'da memlekete hizmetle geçen 4 buçuk yıl - Sayfa 11

Domates, kenevir, aromatik bitki üretimi

“Seracılık Mükemmeliyet Merkezi örtü altı tarımın en ileri örneklerinden birini olan bir merkezdir. 53 dekar alan üzerinde kurduğumuz tesisle yıl boyu üretimi sürdürdüğümüz serada 2022 yılının 6 aylık periyodunda 700 ton ürün hasat elde ettik. İstanbul’un önemli su kaynaklarından biri olan Melen İsale hattı üzerinde atıl alanı şehrimizin ekonomik ve sosyal yaşamına kazandırıyoruz. 22 çeşit tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriyoruz 3 Milyondan fazla bitkimiz olacak inşallah. Yeni bir tarım modeli oluşturmak adına 556 dekar büyüklüğündeki alanı ıslah ederek Uygulamalı Tarım Eğitim Merkezi” ni kurduk. Sayısız faydasıyla adeta mucizevi bir bitki olan endüstriyel kenevir üretimine başladık. Arı ürünlerini hobi olmaktan çıkarıp bir endüstri haline dönüştürmek için harekete geçtik”

Sakarya'da memlekete hizmetle geçen 4 buçuk yıl - Sayfa 12

Sakarya’nın markası Nehir Çikolata

“Nehir Çikolata işletmemizde 7 çeşit çikolata elde ediyoruz. Yedi çeşit çikolatamızdan dolgulu ve dolgusuz olmak üzere her renk çeşidi üretiliyor. Sakarya Botanik Cennet Vadisi’nde yetiştirdiğimiz tıbbi ve aromatik bitkilerin özlerini kullanarak laboratuvarımızda sabun, kolonya parfüm gibi kozmetik ürünler üreterek vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Pamukova da bulunan Çilek Üretim Merkezi’mizde 18 dönümlük arazide 3 çeşit çilek üretimi gerçekleştirdik”