USD 34,06
EUR 38,07
ALTIN 2.834,58
BIST100 9.976
Sakarya'da memlekete hizmetle geçen 4 buçuk yıl - Sayfa 5

Altyapı hamlesi

“Bu çalışmalarla Sakarya’mızda tarihi bir çalışma gerçekleştirirken aynı zamanda alt yapı çalışmalarımızla da ciddi başarılara imzamızı attık. Bin 400 km içme suyu hattı çalışmaları gerçekleştirerek hem yeni şebekeler döşüyor hem de mevcut şebekeleri yeniliyoruz. Şehrimizin kanalizasyon şebekesi ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçtik ve 419 km kanalizasyon hattı çalışması gerçekleştirdik. Alt yapı hizmetlerimizde 175 km uzunluğundaki yağmur suyu hattımızı tamamladık”

Sakarya'da memlekete hizmetle geçen 4 buçuk yıl - Sayfa 6

Darıçayırı Barajı

“Şehrimizin kuzeyi için hizmet verecek bir Darıçayırı Projesi’ni hazırlıyoruz. Baraj ve üzerine kurulacak hidroelektrik santralle hemşerilerimize hizmet vereceğiz. Baraj sayesinde bölgede meydana gelen taşkınları önleyeceğiz. Bizim için çok önemli olan su kaynaklarımıza sahip çıkacak ve çevremizi koruyacağız. Şehrimizin kuzeyinde ikamet eden hemşerilerimizin kesintisiz ve sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşılayacağız. Proje orta vadede kendini amorti edecek ve Sakaryalıların mülkü olacaktır. Yıllık 750 milyon lira kar etmesi öngörülüyor. 4 yılda kendisini amorti etmesi bekleniyor.”

Sakarya'da memlekete hizmetle geçen 4 buçuk yıl - Sayfa 7

Raylı sistem hasreti bitiyor

“2022 yılı itibariyle tamamlanan Sakarya Ulaşım Ana Planı güncellemesi sonucunda raylı ve metrobüs sistem hatları kısa, orta ve uzun vade olacak şekilde yapım yıllarına göre sınıflandırdık, bakanlık onaylandı.  Şehrimizin ulaşım altyapısında gerçek bir devrim niteliğinde bir adım olan raylı sistem sayesinde şehrimizin ulaşımını muasır seviyelere taşıyacağız. Demokrasi meydanından başlayarak kampüse kadar gidecek olan raylı sistemimiz yıllardır süren emeklerimizin ve stratejik planlamamızın bir sonucudur. Ayrıca Yazlık Kavşağı’nı da gündemimize aldık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu ile görüştük. İller Bankası’nın desteğiyle projemizi hayata geçireceğiz. Bölge ulaşımını hafifletmiş olacağız. Programa aldık, kolları sıvıyoruz.”

Sakarya'da memlekete hizmetle geçen 4 buçuk yıl - Sayfa 8

Karaman GES ile enerji üssü

“Sakarya olarak tükettiğimiz enerjiyi kendimiz üreterek, yenilenebilir kaynaklarla temiz enerjiyi kullanıyoruz. Karaman ilçemizde 55 bin m²’lik alanda; kurulu gücü 5 MW olan 14 bin adet güneş paneli ile yıllık 8 GWh elektrik üretiyoruz. 125 Milyon yatırım yaptığımız GES projemiz sayesinde yıllık 4 bin hanenin elektrik tüketimine eş değer enerjiyi üretiyoruz.”