USD 34,69
EUR 36,74
ALTIN 2.956,90
BIST100 9.652
Sakarya’da Görmeniz Gereken Tarihi Yerler - Sayfa 3

SAKARYA MÜZESI (ATATÜRK EVI)

Sakarya Müzesi, Sakarya şehir merkezinden yaklaşık olarak 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Sakarya Müzesi’ne ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Sakarya Müzesi, daha önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de annesi ile birlikte içinde konakladığı oldukça eski bir binadır. Sakarya Müzesi’nde pek çok arkeolojik ve etnografik eser yer almaktadır.

Sakarya’da Görmeniz Gereken Tarihi Yerler - Sayfa 4

RÜSTEM PAŞA CAMII

Rüstem Paşa Camii, Sakarya şehir merkezinden aşağı yukarı 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Rüstem Paşa Camii’ye ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Rüstem Paşa Camii, 16. yüzyıldan günümüze kadar gelmeyi başaran oldukça eski bir binadır. Rüstem Paşa Camii’nin en önemli özelliği ise büyüklüğüdür. Rüstem Paşa Camii’nde, aynı anda 1200 kişi birden ibadet edebilmektedir. Rüstem Paşa Camii’yi ziyaret eden gezginler; dönemin mimarisini inceleyebilir, şehrin tarihi dokusu hakkında bilgi sahibi olabilir.

Sakarya’da Görmeniz Gereken Tarihi Yerler - Sayfa 5

CAM-I CEDID (CEDID CAMI)

Sakarya şehir merkezinden aşağı yukarı 20 km uzaklıkta yer alan Cam-i Cedid’e ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Cam-i Cedid; ahşap ve tuğla malzemeden inşa edilen oldukça eski bir binadır. Tavanında çeşitli süslemelerin de yer aldığı Cam-i Cedid’de; dönemin mimarisi ve sanat anlayışı hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür.

Sakarya’da Görmeniz Gereken Tarihi Yerler - Sayfa 6

SAPANCA İSTASYON BINASI

Sapanca İstasyon Binası, Sakarya şehir merkezinden ortalama olarak 20 km uzaklıkta yer almaktadır. Sapanca İstasyon Binası’na ulaşım gerçekleştirmek isteyen gezginler; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçlarını kullanabilir.

Sapanca İstasyon Binası, oldukça eski bir bina olmasına karşın günümüzde bile faaliyet göstermektedir. Ondan sonraki istasyonlara da örnek olan ve mimari açıdan oldukça dikkat çeken Sapanca İstasyon Binası, aynı zamanda Şener Şen’in de başrolünde oynadığı “Mesudiyeli Mesut” filminde yer alan istasyon binasıdır.