DEPREM MÜZESI
Sakarya şehir merkezinden ortalama olarak 2 km uzaklıkta yer alan Deprem Müzesi’ne ulaşım gerçekleştirmek isteyen gezginler; özel araçlarını, taksileri ve toplu taşıma araçlarını kullanabilir. Şehir merkezine yakın konumda bulunan gezginler; kısa süreli bir yürüyüşün ardından yaya olarak da Deprem Müzesi’ne kolaca ulaşım gerçekleştirebilir.
Deprem Müzesi’ni ziyaret eden tatilciler; bölgede yaşanan deprem felaketlerinin ardından ortaya çıkan görüntülerin fotoğraflarını inceleyebilir. Ziyaretçiler; yapılan küçük anıtları ve vefat edenlerin isimlerini burada görebilir.
SAKARYA MÜZESI (ATATÜRK EVI)
Sakarya Müzesi, Sakarya şehir merkezinden yaklaşık olarak 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Sakarya Müzesi’ne ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.
Sakarya Müzesi, daha önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de annesi ile birlikte içinde konakladığı oldukça eski bir binadır. Sakarya Müzesi’nde pek çok arkeolojik ve etnografik eser yer almaktadır.
RÜSTEM PAŞA CAMII
Rüstem Paşa Camii, Sakarya şehir merkezinden aşağı yukarı 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Rüstem Paşa Camii’ye ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.
Rüstem Paşa Camii, 16. yüzyıldan günümüze kadar gelmeyi başaran oldukça eski bir binadır. Rüstem Paşa Camii’nin en önemli özelliği ise büyüklüğüdür. Rüstem Paşa Camii’nde, aynı anda 1200 kişi birden ibadet edebilmektedir. Rüstem Paşa Camii’yi ziyaret eden gezginler; dönemin mimarisini inceleyebilir, şehrin tarihi dokusu hakkında bilgi sahibi olabilir.
CAM-I CEDID (CEDID CAMI)
Sakarya şehir merkezinden aşağı yukarı 20 km uzaklıkta yer alan Cam-i Cedid’e ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.
Cam-i Cedid; ahşap ve tuğla malzemeden inşa edilen oldukça eski bir binadır. Tavanında çeşitli süslemelerin de yer aldığı Cam-i Cedid’de; dönemin mimarisi ve sanat anlayışı hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür.