USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

Sakarya'da Geleceğin İtfaiyecileri Yetişiyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, geleceğin itfaiye erlerini yetiştirmek için yoğun bir eğitim programı yürütüyor. Üniversitelerde Afet Yönetimi ve Acil Yardım ile İtfaiyecilik ve Sivil Savunma Bölümü öğrencileri, bu kapsamlı eğitimlerle ateşle mücadelede uzmanlaşma fırsatı buluyor.

Sakarya'da Geleceğin İtfaiyecileri Yetişiyor
20 Temmuz 2024 | 03:00
Son Güncelleme:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programlar, Türkiye genelindeki üniversitelerde eğitim gören öğrencilere yönelik olarak tasarlandı. Bu programlar kapsamında öğrencilere, 5 günlük "temel itfaiyeci er eğitimi" verilirken 4 aylık mesleki gelişim stajı ve bir aylık yaz stajı imkanları da sağlıyor. 2024 yılından itibaren toplam 41 öğrenci bu eğitimlerden faydalandı.

Eğitimler sırasında öğrenciler, grup ve müfrezelerde kontrollü bir şekilde görevlendirilerek kişisel becerilerini ve tecrübelerini artırıyor. Bu süreçte gençler, Sakarya'nın deneyimli itfaiye erlerinin rehberliğinde, yangınlarla, afetlerle ve çeşitli acil durumlarla başa çıkmak üzere pratik bilgiler de öğreniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği bu eğitimler, öğrencileri gerçek dünya senaryolarına hazırlayarak, gelecekte yaşanabilecek her türlü afet ve kaza durumunda can ve mal kaybını en aza indirmek için gerekli becerileri kazandırıyor. Eğitimler, aynı zamanda öğrencilere itfaiyecilik kariyerinde ilerlemek için gereken temel bilgi ve becerileri de sağlamış oluyor.