USD 34,29
EUR 37,20
ALTIN 2.980,23
BIST100 9.048

Sakarya'da DEAŞ Davası: 26 Sanık Hakim Karşısında

Sakarya'da DEAŞ terör örgütünün yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 11'i tutuklu, 26 sanığın hakim karşısına çıktığı duruşma başladı. Mahkeme, duruşmayı yarına erteledi.

15 Ekim 2024 | 16:51
Son Güncelleme:

Sakarya'da DEAŞ terör örgütünün yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 11'i tutuklu, 26 sanığın hakim karşısına çıktığı duruşma başladı. Duruşmanın ilk oturumunda savunmalar yapıldıktan sonra mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi ve avukat beyanlarının alınması için duruşmayı yarına erteledi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 242 sayfa uzunluğundaki iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, DEAŞ'ın sözde Marmara Bölgesi sorumlusunun Sakarya'daki sanıklardan birini "sözde vali" olarak görevlendirdiği belirtildi. Adapazarı ilçesinde bulunan yasa dışı bir mescidin, sanık E.K. tarafından yönetildiği ve bu mescidle ilgili iletişimlerin denetlendiği ifade edildi.

Sanıkların haftada bir gün az sayıda kişiyle örgütsel toplantılar düzenlediği kaydedilen iddianamede, yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ve toplama kararı bulunan kitapların ele geçirildiği bildirildi. Sanıklar hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Duruşmada söz hakkı verilen tutuklu sanık E.K., iş yerini 2023 Ekim ayında kapattığını ve burada namaz kılınmadığını savundu. "Mescit olarak kullanılmadı, aleyhime olan tanık ifadelerini kabul etmiyorum" diyerek beraatini talep etti.

Diğer sanıklar da benzer şekilde, terör örgütüyle herhangi bir bağlantılarının olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti, duruşmayı tanıkların dinlenilmesi ve avukat beyanlarının alınması için yarına erteledi.