USD 37,99
EUR 41,04
ALTIN 3.690,64
BIST100 9.716

Sakarya Üniversitesi Öğrencilerinden Büyük Başarı: Siber Zorbalığa Karşı Gençlik İttifakı Projesine Avrupa Desteği

Sakarya Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Siber Zorbalığa Karşı Gençlik İttifakı” adlı proje, Avrupa Dayanışma Programı - Dayanışma Projeleri (ESC30-SOL) kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 453 başvuru arasından seçilen proje, 9.204 Avro hibe almaya hak kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Sakarya Üniversitesi Öğrencilerinden Büyük Başarı: Siber Zorbalığa Karşı Gençlik İttifakı Projesine Avrupa Desteği
24 Şubat 2025 | 10:54
Son Güncelleme:

Siber Zorbalığa Karşı Gençlik İttifakı Projesi

Sakarya Üniversitesi öğrencileri Yusuf Buğra Kılıç ve Kayra Kaan Kabakçıoğlu’nun eş koordinatörlüğünde başvurusu yapılan ve Araştırma Dekanlığı Proje Uzmanı Öğr. Gör. Sadık Demirbağ’ın koçluğunu üstlendiği proje, 12 ay süresince devam edecek. Proje kapsamında gençlerin dijital dünyada bilinçli bireyler olarak yetişmeleri, siber zorbalıkla mücadelede farkındalık yaratılması ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi hedefleniyor.

Proje Kapsamında Neler Yapılacak?

Proje kapsamında, siber güvenlik ve siber zorbalık konularında kapsamlı eğitim programları düzenlenecek. Katılımcılar, dijital dünyada karşılaşabilecekleri tehditlere karşı bilinçlendirilerek, bu konuda farkındalık kazanmaları sağlanacak.

Çalışmalar, Sakarya Üniversitesi’nin yanı sıra Düzce Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi gibi birçok eğitim kurumunda gerçekleştirilecek. Bu sayede geniş bir akademik topluluğa ulaşılması amaçlanıyor.

Proje süresince:

Dijital güvenlik atölyeleri düzenlenecek,
Bilinçlendirme kampanyaları hayata geçirilecek,
Toplumsal dayanışma ağları oluşturulacak,
Bireylerin siber tehditlere karşı bilinçlenmesi sağlanacak.

Kadınlara Yönelik Özel Çalışmalar

Proje kapsamında, özellikle kadınların siber zorbalık karşısında korunmasına yönelik özel çalışmalar gerçekleştirilecek. Kadınların maruz kaldığı dijital tehditlere karşı etkin çözümler geliştirilerek, toplumsal farkındalık artırılacak.

Ayrıca, akademisyenler ve öğrencilerle iş birliği içinde siber zorbalığa karşı politika önerileri oluşturulacak. Projede elde edilen bulgular ve çözüm önerileri, T.C. İçişleri Bakanlığı ve T.C. İletişim Başkanlığı’na sunularak ulusal düzeyde karar alma süreçlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Proje Ekibi ve Destekçiler

Araştırma Dekanlığı Proje Uzmanı Öğr. Gör. Sadık Demirbağ’ın koçluğunda yürütülen projede, farklı disiplinlerden öğrenciler yer alıyor:

Yazılım Mühendisliği: Yusuf Buğra Kılıç, Kayra Kaan Kabakçıoğlu,
Bilgisayar Mühendisliği: Samet Ayan,
Sosyoloji: Yaren Şükre (Mezun),
Coğrafya (Yüksek Lisans): Gülbin Abatay,
İktisat: Ömer Faruk Acar.

Sakarya Üniversitesi’nden Araştırma ve Geliştirmeye Büyük Destek
Sakarya Üniversitesi, “Araştırma Üniversitesi” olma hedefi doğrultusunda öğrencilerini proje ekosistemine dahil ederek araştırma ve geliştirme alanında önemli adımlar atıyor. Bu proje, üniversitenin Avrupa Dayanışma Programı - Dayanışma Projeleri (ESC30-SOL) kapsamında desteklenen ilk projesi olma özelliğini taşıyor.

Yorum yapmak için tıklayınız
Close menu