300’ü aşkın araç, 600 çalışan
Başkan Yüce, itfaiye araçları, mobil hizmet aracı, iş makinalarının yanı sıra cenaze nakil araçları, su tankerleri gibi 316 araçla bölgede hizmet sunduklarını ifade ederek, “Araç ve ekipmanın yanı sıra; itfaiye eri, arama kurtarma, hizmet, mühendis başta olmak üzere belediyemiz bünyesindeki 600’e yakın mesai arkadaşımızla ilk günden itibaren bölgedeki çalışmalara güçlü bir katkı sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi mühendis kadromuzdan 10 kişilik uzman ekibimiz de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından görevlendirildikleri bölgelerde hasar tespit çalışmaları yürütüyorlar” dedi.
Çocuklara özel önem
Başkan Yüce, deprem sonrasıda bölgede ciddi bir faaliyet içerisinde olduklarını belirterek, “Depremin izlerini silmek için çalışmalarımıza devam ederken çocuklarımızı unutmuyoruz ve onlar içinde oyun parkları kuruyoruz. Çocuklarımızın kendilerini daha iyi hissetmeleri ve yaşadıklarının şokunu azaltabilmeleri için çocuklarımızı Diyarbakır’da mobil etkinlik tırımız ile buluşturduk. Can dostlarımızı da unutmadık. Deprem bölgesine gönderdiğimiz veteriner ekibimiz ile birlikte enkaz altından kurtarılan hayvanların cerrahi müdahalesi ve bakımını yapıyoruz” diye konuştu.
Gün dayanışma ve kardeşlik günüdür
Başkan Yüce, “Kurduğumuz aşevi ve mobil hizmet aracı ile binlerce depremzedeye günün her saatinde hizmet veriyoruz. Sabah 750 kişilik sıcak çorba ve kahvaltılık, öğlen 1500 kişilik 3 çeşit yemek ve akşam ise 2500 kişilik olmak üzere 5 bine yakın depremzedeye sıcak yemek ulaştırıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, SAKDER ile düzenlediğimiz organizasyonla yardım toplayarak depremin yaralarını hep birlikte sarıyoruz. Tüm bunlara ilaveten gün dayanışma günü diyerek deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için 30 bin gıda kolisini ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi koordinasyonu ve şehrimizdeki otellerin desteği ile Sakarya’mızda depremzede kardeşlerimizi ağırlıyoruz” dedi.
İlk konteynerler yola çıktı
Başkan Yüce, ‘En İyi Biz Anlarız” düşüncesiyle barınma ve geçici yaşam alanlarının kurulumu konusunda yoğun bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, “Kardeşlik kentimizde öncelikle; SASKİ eliyle bölgenin altyapısı, içme suyu ve atık su çalışmalarını başarıyla tamamladık. Sonrasında iş insanlarımızın ve STK’ların destekleriyle konteyner kentimizin çalışmalarına başladık. Çocuk oyun grubu, mescit, derslik, kütüphane, sağlık tesisi, kıraathane, çamaşırhane, basket sahası ve rehabilitasyon merkezinin yer aldığı konteyner kentimizi hızla tamamlıyoruz. Adıyaman Altınşehir’de 35 bin metrekarelik alanda 400 konteynerlik, Hatay İskenderun’da 250 olmak üzere toplamda 650 konteynerlik bir kardeşlik kenti kuruyoruz. Bugün de yine burada, İskenderun’da kuracağımız kardeşlik kenti için ilk konteynerlerimizi gönderiyoruz. Bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.