Sakarya Kardeşlik Kenti için ilk adımı attı
Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay İskenderun’da kurulacak ‘Sakarya Kardeşlik Kenti’ için ilk konteynerler yola çıktı. Başkan Yüce, “250 konteynerlik geçici barınma kentimiz için Sakarya’dan ilk konteynerlerimizi uğurladık. 1999 yılında depremi yaşamış Sakarya’da, Kahramanmaraş merkezli yaşanan felaket sonrasında ‘en iyi biz anlarız’ düşüncesiyle başlattığımız seferberliğe katkı sağlayan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum." dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay İskenderun’da kurulacak konteyner kent için ilk konteynerler yola çıktı. 250 konteynerden oluşacak ‘Sakarya Kardeşlik Kenti’nde depremzedelerin konaklayacağı konteynerler düzenlenen törenle uğurlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ev sahipliği yaptığı programda Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Arifiye Gar Müdürü Ömer Faruk Korkmaz, büyükşehir bürokratları ile basın mensupları yer aldı. Yüce, konteynerleri tek tek inceleyerek, hayırlara vesile olmasını temenni etti.
İlk andan itibaren seferber olduk
1999 yılında depremi yaşamış Sakarya’da, Kahramanmaraş merkezli yaşanan felaket sonrasında ‘en iyi biz anlarız’ düşüncesiyle seferberlik başlattıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, ilk günden bu yana bölgede yaraların sarılması, ihtiyaçların giderilmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Yüce, “İlk an itibariyle ekiplerimizi bölgeye yönlendirdik. Arama kurtarma çalışmaları ile enkaz altında kalan kardeşlerimize el uzattık. Ardından yardım faaliyetleri için organize olduk ve vatandaşlarımızın katkılarıyla 200’ü aşkın tırı bölgeye ulaştırdık. SASKİ Teknik Birimler’de başlayan ve daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na taşıdığımız yardım seferberliğiyle bölgeye tonlarca yardım malzemesi göndermeye devam ediyoruz” dedi
300’ü aşkın araç, 600 çalışan
Başkan Yüce, itfaiye araçları, mobil hizmet aracı, iş makinalarının yanı sıra cenaze nakil araçları, su tankerleri gibi 316 araçla bölgede hizmet sunduklarını ifade ederek, “Araç ve ekipmanın yanı sıra; itfaiye eri, arama kurtarma, hizmet, mühendis başta olmak üzere belediyemiz bünyesindeki 600’e yakın mesai arkadaşımızla ilk günden itibaren bölgedeki çalışmalara güçlü bir katkı sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi mühendis kadromuzdan 10 kişilik uzman ekibimiz de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından görevlendirildikleri bölgelerde hasar tespit çalışmaları yürütüyorlar” dedi.
Çocuklara özel önem
Başkan Yüce, deprem sonrasıda bölgede ciddi bir faaliyet içerisinde olduklarını belirterek, “Depremin izlerini silmek için çalışmalarımıza devam ederken çocuklarımızı unutmuyoruz ve onlar içinde oyun parkları kuruyoruz. Çocuklarımızın kendilerini daha iyi hissetmeleri ve yaşadıklarının şokunu azaltabilmeleri için çocuklarımızı Diyarbakır’da mobil etkinlik tırımız ile buluşturduk. Can dostlarımızı da unutmadık. Deprem bölgesine gönderdiğimiz veteriner ekibimiz ile birlikte enkaz altından kurtarılan hayvanların cerrahi müdahalesi ve bakımını yapıyoruz” diye konuştu.