USD 34,19
EUR 38,18
ALTIN 2.902,88
BIST100 9.666
Sakarya Bisiklet Sporunda Dünya Sahnesine Yeniden Çıkıyor - Sayfa 2

Zürih’te Düzenlenen Törende Büyük Heyecan

Zürih’te gerçekleştirilen törende Sakarya’yı Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar ve Organizasyon Direktörü Aziz Sırnaç temsil etti. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun da katıldığı törende, UCI Başkanı David Lappartient tarafından Sakarya’ya şampiyona düzenleme yetki belgesi takdim edildi.

Sakarya Bisiklet Sporunda Dünya Sahnesine Yeniden Çıkıyor - Sayfa 3

Dünya Pedalları Sakarya’da Yarışacak

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Bike Fest kapsamındaki etkinlikler, Sakarya’nın uluslararası alandaki prestijini daha da artıracak.

Sakarya Bisiklet Sporunda Dünya Sahnesine Yeniden Çıkıyor - Sayfa 4

Dünyanın önde gelen bisiklet takımları ve sporcuları Haziran 2025’te Sakarya’da yarışacak. Bu büyük organizasyon, sadece spor dünyasında değil, aynı zamanda turizm ve tanıtım alanlarında da şehre büyük katkı sağlayacak.

Sakarya Bisiklet Sporunda Dünya Sahnesine Yeniden Çıkıyor - Sayfa 5

Başkan Yusuf Alemdar: “Sakarya, Bisiklette Dünya Şehri”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şampiyonanın hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi:

“İsviçre’nin Zürih şehrinde gerçekleştirilen Dünya Bisiklet Birliği’nin 193. Kongresi’nde Sakarya’mızın Dağ Bisikleti Eliminator Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağı açıklandı. Şehrimizin adının yeniden dünya sahnesine çıkacağı bu organizasyonun şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.