USD 34,27
EUR 37,50
ALTIN 2.928,22
BIST100 8.876
Sakarya Barosu’nda Yeni Dönem: Av. Musa Adıyaman Başkan Seçildi - Sayfa 8

Başkan Adıyaman, genel kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine ve kurucu değerlerine uygun olarak, hukukun üstünlüğünü savunma ve insan haklarını koruma ödevi ile 1954 yılından bu yana faaliyetini sürdüren baromuzun 56. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını diliyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. Baromuzda, bugüne kadar avukatlık mesleğinin ruhuna uygun şekilde, mesleğimizin onuru ve itibarı için emek harcayarak dayanışma ve yardımlaşmadan kaçınmamış tüm meslektaşlarıma, saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

Sakarya Barosu’nda Yeni Dönem: Av. Musa Adıyaman Başkan Seçildi - Sayfa 9

“Savunmaya Yönelik Saldırılar Artıyor”

Mesleğin yaşadığı zorluklara değinen Adıyaman, “Nitekim avukatlık mesleği, artık hemen herkesin bildiği ve yaşadığı irili ufaklı birçok sorun nedeniyle ifa edilemez bir noktaya doğru evrilmektedir. Gelinen aşamada savunmaya yapılan saldırılar her geçen gün şiddetleniyor. Mesleki faaliyet alanları daraltılarak savunma mesleği baskı altına alınmaya çalışılıyor,” dedi.

Sakarya Barosu’nda Yeni Dönem: Av. Musa Adıyaman Başkan Seçildi - Sayfa 10

Mesleki Dayanışma ve Güçlü Baro Vurgusu

Başkan Musa Adıyaman, baronun ideolojik farklılıklardan bağımsız bir birliktelik sağlama görevine işaret ederek, “Her birimiz farklı dünya görüşlerine sahibiz. Ancak ideolojik farklılıklarımızın hiçbir şekilde mesleki bağlarımızı zayıflatmaması gerektiğini savunuyorum. Avukatlar olarak meslek onurumuzu ve saygınlığımızı koruyup güçlendirecek kalıcı çözümler üreteceğiz. Buna yürekten inanıyorum," ifadelerini kullandı.

Sakarya Barosu’nda Yeni Dönem: Av. Musa Adıyaman Başkan Seçildi - Sayfa 11

Yeni Yönetim ve Baro Kurulları

Genel kurul sonucunda Sakarya Barosu yönetimi şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Üyeleri: Av. Mert Keleş, Av. Kadir Arslan, Av. Ali Samet Özkurt, Av. Serdar Özder, Av. Birke Varol Yoz, Av. Cumali Pehlivan, Av. Şükran Taşdemir Elbirlik, Av. Özlem Zengin, Av. Ali Talip Çankaya ve Av. Elif Erdem Düzgün