USD 34,29
EUR 37,03
ALTIN 3.029,35
BIST100 8.908

"Sahne Tozu Tiyatrosu 20 Yaşında: Sanat Dolu Bir Yolculuğa Devam!"

Sahne Tozu Tiyatrosu, 20. sanat yılını İzmir'de düzenlenen görkemli bir etkinlikle kutladı. Tiyatronun kurucusu Çağlar İşgören ve sanat danışmanı Haldun Dormen, geçmişe yönelik anılarını paylaşarak gelecekteki hedeflerini dile getirdi.

23 Ekim 2024 | 14:26
Son Güncelleme:
"Sahne Tozu Tiyatrosu 20 Yaşında: Sanat Dolu Bir Yolculuğa Devam!" - Sayfa 1

2005 yılında Çağlar İşgören tarafından kurulan ve sanat danışmanlığını ünlü tiyatrocu Haldun Dormen’in üstlendiği Sahne Tozu Tiyatrosu, 20. yılını coşkulu bir etkinlikle kutladı. İzmir'deki bir otelde düzenlenen organizasyona Haldun Dormen’in yanı sıra Selçuk Yöntem, Levent Üzümcü, Sema Sarper, Mehmet Sarper, Oya Başak, Bige Kırca gibi ünlü oyuncular ile tiyatro dünyasının emektarları da katıldı.

"Sahne Tozu Tiyatrosu 20 Yaşında: Sanat Dolu Bir Yolculuğa Devam!" - Sayfa 2

Kutlama öncesinde konuşan Sahne Tozu Tiyatrosu'nun kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Çağlar İşgören, 2005 yılında tiyatroyu kurma sürecini ve Haldun Dormen ile tanışma anılarını paylaştı. İşgören, Sahne Tozu Tiyatrosu'nun daha da büyüyerek gelecekteki yıllarda da kutlamalara devam etmeyi hedeflediğini vurguladı ve etkinliğe katılan tüm tiyatro camiasına teşekkür etti.

"Sahne Tozu Tiyatrosu 20 Yaşında: Sanat Dolu Bir Yolculuğa Devam!" - Sayfa 3

"Umuyorum ki, bunun 40’ıncı, 60’ıncı ve 70’inci yıl kutlamalarını da yaparız."

Gecede konuşma yapan Sahne Tozu Tiyatrosu kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Çağlar İşgören, tiyatroda 'Dormen Ekolü'nü sürdürerek gelecekte de yıldönümü kutlamalarını gerçekleştirmeyi arzuladığını belirtti. İşgören, "Gerçekten çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Bir şeyi istemek önemli ama bunu güzel bir şekilde istemek de gerek. Ben kalpten istediğime inanıyorum.

"Sahne Tozu Tiyatrosu 20 Yaşında: Sanat Dolu Bir Yolculuğa Devam!" - Sayfa 4

Sevgili dostlarımla birlikte İzmir'den Türkiye'ye tiyatro yapma çabamız oldu. Bunu yaparken de bir şeyler öğrenerek, taş üstüne taş koyarak ilerlemeye çalıştık. İşte bu nedenle, 20 yıl önce Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Haldun Dormen ile tanışma fırsatını yakaladım ve ona bu hayallerimi ilettim. Tanrı’ya şükürler olsun ki o günden beri yanımda. Tiyatromun 20 yıldır sanat yönetmenliğini üstleniyor. Amacım, profesyonel oyuncularımızla, öğrencilerimizle ve seyircilerimizle birlikte Dormen Ekolü'nü bu topraklarda sürdürmek