USD 34,23
EUR 37,22
ALTIN 2.995,42
BIST100 8.794

Rojin Kabaiş'in Cenazesi Gözyaşlarıyla Defnedildi

27 Eylül 2024'te Van’da KYK yurdunu terk eden ve 18 gün boyunca kayıp olan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in cenazesi, bulunduğu gün Diyarbakır'da toprağa verildi.

16 Ekim 2024 | 09:42
Son Güncelleme:
Rojin Kabaiş'in Cenazesi Gözyaşlarıyla Defnedildi - Sayfa 1

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül tarihinde kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkmış ve bir daha geri dönmemişti. 18 gün süren arama çalışmalarının ardından, Rojin'in cansız bedeni Van Gölü'nün Molla Kasım köyü sahilinde bulundu.

Rojin Kabaiş'in Cenazesi Gözyaşlarıyla Defnedildi - Sayfa 2

Defin Töreni

Cenazesi, Van Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından baba Nizamettin Kabaiş ve akrabaları tarafından alındı. 

Rojin Kabaiş'in Cenazesi Gözyaşlarıyla Defnedildi - Sayfa 3

Rojin Kabaiş'in cenazesi, kara yoluyla Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'na getirildi. Burada Yeniköy Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından tabut, kadınlar tarafından omuzlanarak toprağa verildi.

Rojin Kabaiş'in Cenazesi Gözyaşlarıyla Defnedildi - Sayfa 4

Cenaze Törenine Katılım

Cenaze törenine, Rojin'in yakınları, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük ve birçok vatandaş katıldı. Gözyaşları arasında gerçekleştirilen defin işlemi, aile ve arkadaşları için büyük bir kayıp olarak yaşandı.