
Yapılan incelemelerde, güç ve dağıtım transformatörü ile hücre ve beton köşk sektöründe bazı şirketlerin fiyatları birlikte belirlediği ve satışlarda danışıklı hareket ettiği tespit edildi.

Bu çerçevede, Rekabet Kurulu, aralarında Astor Enerji AŞ, Balıkesir Elektromanyetik Sanayi Tesisleri AŞ, Beta Enerji ve Teknoloji AŞ gibi büyük firmaların da bulunduğu 9 şirkete toplamda 537 milyon 244 bin 948 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

En yüksek ceza 339 milyon 807 bin lira ile Astor Enerji ve EFG Elektrik Enerji’ye kesildi. SEM Transformatör AŞ ise uzlaşmaya giderek 42 milyon 379 bin liralık ceza aldı.

Kurul ayrıca, başka bir soruşturma kapsamında ceza alan bazı firmalar hakkında yeni bir yaptırım uygulanmasına gerek olmadığını belirtti.