USD 36,64
EUR 39,89
ALTIN 3.521,41
BIST100 10.841
Ramazan Öncesi Kırmızı Et Fiyatları Ne Olacak? - Sayfa 3

Geçtiğimiz yıl ithal edilen besilik sığırların da bu ramazan ayında kesim olgunluğuna ulaşabileceğini belirten Hacıince, bu durumun arz-talep dengesini korumaya yardımcı olacağını vurguladı.

Ramazan Öncesi Kırmızı Et Fiyatları Ne Olacak? - Sayfa 4

Yerli Hayvan Stoğu Yeterli Seviyede

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerine göre, mevcut dönemde yeterli miktarda yerli hayvan bulunduğunu belirten Hacıince, konsey olarak sektörün tüm alanlarındaki ihtiyaç miktarları ve üretim imkânlarını değerlendirdiklerinde, ramazan ayında arz-talep dengesizliği yaşanmayacağını ve aşırı fiyat artışlarının oluşmayacağını düşündüklerini ifade etti.

Ramazan Öncesi Kırmızı Et Fiyatları Ne Olacak? - Sayfa 5

Hacıince, kırmızı et fiyatlarının kontrol altında tutulabilmesi için planlamaların yapıldığını ve vatandaşların yüksek fiyatlarla karşılaşmasının önüne geçileceğini belirtti. Yetkililer, olası fiyat dalgalanmalarına karşı gerekli önlemlerin alınacağını vurgulayarak, tüketicilerin ramazan öncesinde büyük bir fiyat artışı beklememesi gerektiğini ifade etti.

Yorum yapmak için tıklayınız
Close menu