USD 34,29
EUR 37,17
ALTIN 3.014,67
BIST100 8.873

Putin ve Abbas BRICS Zirvesi'nde Bir Araya Geldi: Gazze'deki Trajediyi Konuştular

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS Zirvesi'nde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü. İki lider, Gazze'deki trajik durum ve Filistin-İsrail meselesini ele alırken, Putin barış çağrısında bulundu.

Putin ve Abbas BRICS Zirvesi'nde Bir Araya Geldi: Gazze'deki Trajediyi Konuştular
24 Ekim 2024 | 23:41
Son Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tataristan'ın Kazan şehrinde düzenlenen BRICS Zirvesi kapsamında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Görüşmede Putin, Gazze'deki trajik olaylar ve Orta Doğu'daki gerginliklerin arttığına dikkat çekerek, akan kanın durdurulması için tüm tarafları itidalli olmaya çağırdı. Putin, kalıcı barışın, bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulmasıyla sağlanabileceğini vurguladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise, Rusya'nın Filistin'in egemenlik hakkını destekleyen tutumundan memnun olduklarını belirterek, Gazze'nin Filistin Devleti'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve Filistinlilerin asla vatanlarından ayrılmayacaklarını ifade etti. Abbas ayrıca, ABD ve bazı Arap ülkelerinin içişlerine müdahale etmeye çalıştığını belirterek, bu çağrıları kabul etmediklerini söyledi.