USD 34,23
EUR 37,10
ALTIN 3.006,73
BIST100 8.857
Polis ‘vur’ emrini uygulayabilir! - Sayfa 2

Beyoğlu'nda 12 Ekim'de sabit noktada görev yapan polis memuru arkasında gelen bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Yaralanan polis tedavi altına alınırken şüpheli Oytun I. Tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konya'da 13 Ekim tarihinde meydana gelen olayda ise yardım çağrısı üzerine bir eve giden polisler bıçaklı saldırıya uğradı.

Polis ‘vur’ emrini uygulayabilir! - Sayfa 3

Eski Cumhuriyet Savcısı Avukat Ahmet Aslan, vur emrinin hangi koşullarda doğacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aslan, "Polise karşı anlık saldırılar, şayet bedeni güç ve göz yaşartıcı gaz gibi araçlarla engellenecek nitelikte değilse, polisin doğrudan silah kullanmak suretiyle kendini koruması mümkündür. Polis, görevini yaparken kendisine yönelen fiili saldırılara, o anki hal ve koşullara göre orantılı karşılık verme ve gereği halinde silah kullanma yetkisine sahiptir. Kaçış imkânı bulunsa bile kaçmak zorunda değildir, karşılık verebilir ve ölçüyü gözettiği sürece cezai sorumluluğu da doğmaz" dedi.

Polis ‘vur’ emrini uygulayabilir! - Sayfa 4

ABD, Almanya, Fransa gibi ülkeler baz alındığında Türk polisinin benzer vakalarda "vur" emrini en son kullandığı dile getiriliyor.

.