USD 34,30
EUR 37,02
ALTIN 3.012,19
BIST100 8.908

Pezeşkiyan: İran, İsrail'in Saldırısına Uygun Bir Şekilde Karşılık Verecek

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in askeri üslerine yönelik hava saldırılarına yanıt vereceklerini duyurdu. Pezeşkiyan, İran'ın hiçbir saldırıyı yanıtsız bırakmayacağını ve ülkesini savunacağını belirtti.

Pezeşkiyan: İran, İsrail'in Saldırısına Uygun Bir Şekilde Karşılık Verecek
27 Ekim 2024 | 22:30
Son Güncelleme:

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, İsrail’in İran’a düzenlediği saldırılarla ilgili önemli mesajlar verdi. Pezeşkiyan, Tahran'ın savaş istemediğini ancak İsrail’in saldırılarına uygun bir karşılık verileceğini ifade etti. "Halkımız ve İran İslam Cumhuriyeti, 45 yıl boyunca hiçbir işgal ve saldırı karşısında geri adım atmadığını göstermiş oldu," diyen Pezeşkiyan, ülkenin savunma kararlılığını vurguladı.

Pezeşkiyan, ayrıca İsrail’in başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler tarafından desteklendiğini belirterek, "ABD'nin İsrail'i bu büyük facia için tahrik ettiğini biliyoruz," dedi. İsrail’in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarının devam etmesi durumunda gerilimin bölgeye yayılabileceği uyarısında bulundu.

İran’ın dini lideri Ali Hamaney de benzer şekilde, İsrail’in saldırısının "ne küçümsenmesi ne de abartılması" gerektiğini belirterek, yetkililerin İran'ın gücünü en iyi nasıl göstereceklerine karar vermeleri gerektiğini söyledi.

İsrail ordusu, 1 Ekim'de İran'dan gelen füze saldırılarına misilleme olarak 26 Ekim'de İran’daki askeri hedeflere nokta atışı saldırılar düzenledi. Tahran ve Kerec şehirlerinde çok sayıda patlama meydana geldi. İran, bu saldırılarda dört askerinin hayatını kaybettiğini ve bir sivilin de yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Tahran'daki patlamalarla eş zamanlı olarak Suriye'nin başkenti Şam ve Humus ilinde de patlamaların yaşandığı bildirildi.