USD 34,24
EUR 37,63
ALTIN 2.921,56
BIST100 9.109

Papa'dan Uluslararası Topluma Çağrı: İntikam Sarmalına Son Verin

Papa Franciscus, Orta Doğu'daki intikam döngüsünün sona ermesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu. Ayrıca, İsrail'e yakınlığını vurguladı ve esirlerin serbest bırakılması talebinde bulundu.

Papa'dan Uluslararası Topluma Çağrı: İntikam Sarmalına Son Verin
06 Ekim 2024 | 17:28
Son Güncelleme:

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, uluslararası topluma Orta Doğu'da süregelen intikam sarmalına son verilmesi çağrısı yaptı. Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'na bakan ofisinin penceresinden gerçekleştirdiği geleneksel pazar duasının ardından, Papa önemli mesajlar iletti.

7 Ekim 2023 tarihinin yıl dönümünü hatırlatan Papa, İsrail'e olan desteğini dile getirerek esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu. Orta Doğu'daki askeri eylemlerin Filistin halkını derin acılara sürüklediğini belirten Papa, "Filistinliler, Gazze'de ve diğer bölgelerde büyük acı çekiyor. Bunlar çoğunlukla masum siviller ve insani yardım alması gerekenler. Lübnan dahil tüm cephelerde derhal ateşkes çağrısında bulunuyorum. Özellikle güneyde köylerini terk etmek zorunda kalan Lübnanlılar için dua ediyoruz," dedi.

Papa, dünya barışı için yarın dua ve oruç günü olacağını belirterek, "Uluslararası topluma, intikam sarmalına son vermeleri ve İran'ın birkaç gün önce gerçekleştirdiği gibi bölgede daha büyük bir savaşa yol açabilecek saldırıların artık tekrarlanmaması çağrısında bulunuyorum," ifadesini kullandı.

Ayrıca, Bosna Hersek'teki sel felaketinden etkilenenlerle dayanışmasını dile getirerek hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

Papa, pazar duasında ayrıca Katolik Kilisesi'ne yeni atadığı 21 kardinalin isimlerini duyurdu ve bu yeni kardinal atamasının 8 Aralık'ta bir törenle kutlanacağını açıkladı. Basında çıkan haberlere göre, bu 21 isimden 20'sinin yaşlarının 80'in altında olması, bir sonraki Papalık Seçimi'nde oy kullanma hakkına sahip olabileceği belirtiliyor. Papa Franciscus, 11 yılı aşkın papalık dönemi içerisinde 10. kez kardinal ataması yapmış oldu; en son Eylül 2023'te 21 kardinal atamıştı.