USD 34,02
EUR 38,02
ALTIN 2.827,14
BIST100 9.976

Pandemi Sonrası Yaylada Yeni Bir Hayat

Düzce'de, pandemi döneminde Sinekli Yaylası'na taşınan Mehmet Albayrak, yalnızlığı huzura çevirdi. Kış aylarında da yaylada yaşamaya devam eden Albayrak, kalabalık ortamlardan uzak durarak doğayla iç içe olmanın mutluluğunu yaşıyor.

18 Ağustos 2024 | 20:45
Son Güncelleme:

Düzce Safari Off-Road Kulübü Başkanı Mehmet Albayrak, 2019 yılında iş yerini kapatıp Sinekli Yaylası’na taşındı. Beş yıldır yaylada tek başına yaşayan Albayrak, bu süreçte misafirlerini ağırlamanın keyfini çıkarıyor. Özellikle pandemi döneminde doğanın sunduğu huzuru keşfettiğini belirten Albayrak, şehir hayatının getirdiği sorunlardan uzaklaşarak yaylada yaşamayı tercih etti.

Mehmet Albayrak, “Koronavirüs sonrasında yaşadığım bazı sorunlar nedeniyle buraya yerleştim. Kalabalık ortamlardan keyif almıyorum, burada yalnızlık huzur veriyor,” dedi. Kış aylarında da yaylada tek başına kaldığını belirten Albayrak, doğadan korkmadığını ve doğayla iç içe olmanın kendisi için bir tutku olduğunu dile getirdi.

Albayrak, yıllar içinde yayladaki evini tamamen kendi imkanlarıyla yenilediğini ve misafirlerinin rahat edebileceği alanlar oluşturduğunu belirtti. Son yıllarda bölgeye artan ilgiyle birlikte, doğaseverlerin ve gezginlerin yaylayı sıkça ziyaret ettiğini söyledi. Şelaleleri görmek ve Abant’a ulaşmak isteyen birçok kişi Sinekli Yaylası’nı tercih ediyor.