USD 34,13
EUR 38,03
ALTIN 2.886,89
BIST100 9.887

Palamutun tezgahlardaki krallığı sürüyor

Denizlerde balıkçıların ağları palamut ile dolup taşıyor. Tezgahlardaki palamut bolluğu hem vatandaşı hem de balıkçıların yüzünü güldürüyor.

11 Eylül 2024 | 11:04
Son Güncelleme:
Palamutun tezgahlardaki krallığı sürüyor - Sayfa 1

1 Eylül’de saat ’00.00’ı göstermesiyle birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Rize'de de balıkçılar ‘Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. Balıkçılar av yasağının kalktığı ilk günden bugüne kadar tonlarca palamut yakaladı.

Palamutun tezgahlardaki krallığı sürüyor - Sayfa 2

Daha önce tezgahlarda fiyatı 200 TL'yi aşan palamut, ilk gün 100 TL'ye inmişti. Gün geçtikçe artan palamut, artan avla birlikte tanesi 50 TL'den tezgahlarda yerini aldı. Rize'de bir balık tezgâhı da vatandaşların daha ucuz bir şekilde palamut yiyebilmesi için 3 tane palamutu 100 TL'den satıyor. Palamutun bolluğu hem vatandaşın hem de balıkçının yüzünü güldürüyor.

Palamutun tezgahlardaki krallığı sürüyor - Sayfa 3

Bu yıl palamut hem vatandaşı hem de balıkçıları sevindirdiğini vurgulayan Abdulkadir Ural, “Deniz palamut kaynıyor. Bol bol palamut var. Hatta paket yapıyoruz şehirlerarasına gönderiyoruz. Palamutlar güzel. 

Palamutun tezgahlardaki krallığı sürüyor - Sayfa 4

Şu anda tayfaların dediğine göre palamut denizde bol. 2-3 ay daha böyle gider gibi duruyor. Hava şartlarına göre değişebilir tabi. Bu balık göç balığıdır. Palamut tezgahlarımızda hâkim.