USD 37,92
EUR 42,55
ALTIN 3.849,26
BIST100 9.339

Palamutla Başlayan Sezon, Bereketle Tamamlanıyor: Av Sezonunun Sonuna Gelindi

1 Eylül'de başlayan su ürünleri av sezonu sona ermek üzere. Bu yıl Karadenizli balıkçılar, özellikle palamut ve kalkan bolluğuyla bereketli bir sezon geçirdiklerini belirtirken, tezgahlar son yılların en hareketli dönemlerinden birini yaşadı.

07 Nisan 2025 | 16:00
Son Güncelleme:
Palamutla Başlayan Sezon, Bereketle Tamamlanıyor: Av Sezonunun Sonuna Gelindi - Sayfa 1

1 Eylül’de başlayan av sezonunun bitimine sayılı günler kala Karadenizli balıkçılar ve satıcılar, sezonu bol çeşit ve yüksek verimle kapatmaya hazırlanıyor. Sezonu palamut avıyla açan balıkçılar, özellikle bu türde son yılların en iyi avını gerçekleştirdiklerini ifade ediyor.

Palamutla Başlayan Sezon, Bereketle Tamamlanıyor: Av Sezonunun Sonuna Gelindi - Sayfa 2

Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, sezonun genel değerlendirmesini yaparken, "Palamutta belki son 10 yılın en iyi avını gerçekleştirdik diyebiliriz. Vatandaşlarımıza bu sezon bol miktarda palamut tükettirmeyi başardık." ifadelerini kullandı.

Palamutla Başlayan Sezon, Bereketle Tamamlanıyor: Av Sezonunun Sonuna Gelindi - Sayfa 3

Hamsi ve Diğer Türler de Yüz Güldürdü

Hamsi avının palamut kadar verimli olmamasına rağmen genel olarak iyi bir sezon geride kaldı. Ünal Karadeniz, hamsi konusunda da şu açıklamayı yaptı:
“Hamsi avının bol olmamasına rağmen genel anlamda iyi geçtiğini söyleyebiliriz. Balıkçılarımız bu sezon özellikle ince hamsileri tutmamaya özen gösterdi. Bu da sürdürülebilir avcılık açısından önemliydi.”

Palamutla Başlayan Sezon, Bereketle Tamamlanıyor: Av Sezonunun Sonuna Gelindi - Sayfa 4

Balıkçıların mezgit ve istavrit avına da yoğun ilgi gösterdiğini belirten Karadeniz, farklı türlerdeki bolluk sayesinde sofraların zenginleştiğini ifade etti.

Close menu